Temat: Sesje RPG
Zobacz pojedynczy post
stary 20-10-2004, 11:36   #60
Arqan
Użytkownik Forum

Arqan's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2004
Lokacja: Szwecja

Arqan ma numer GG 6185045
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
ale dalej nie wiemy, jak postacie robic. Nim wyślę ci historię, odpowiedz proszę na te pytania :
  1. na jakim poziomie zaczynamy?
  2. Jak mniejwięcej ma wyglądac przygoda. Oczywiście nie chodzi mi tu o znanie przygody z góry, bo to by trochę bez sensu było, ale głupio wyjdzie, gdy trza będzie mordować, a my porobimy paladynów, albo odwrotnie
  3. W jakim świecie gramy. Robiąc historię można się czasem odwołać do świata
Leśny elf na drowa... hmm. chyba duża przesada. Choć to świat fantasy, więc jest to możliwe, to zupełnie nie widzę takiej postaci. Wychowany w zupełnie innej kulturze, inaczej się zachowuje, pewnie nawet nie zna języka! Było by to conajmniej trudne do grania, jeśli chodzi o element RPG, choć oczywiście jeśli patrzeć na to wyłącznie ze strony mechaniki, to wykonalne.
Ale po to właśnie są EPP w nietypowych rasach, żeby równoważyć siłę tychże ras z graczami, którzy mają słabsze rasy. Dlatego jeśli np. gramy na 5 poziomach, to drowy będą miały poziom 3, co skutecznie zniechęca power gamerów

No wiec tak, wedlug mnie mysle ze najlepiej bedzie :
-Wszyscy zaczynaja na poziomie 1
-Bedziemy grac na Mircu, jakis kanal sie zarejestruje i zobaczy sie
-Co do prowadzenia przygod mozecie zrobic nawet najgorszego bandziora na swiecie mordujacego kazdego przechodznia , ja jednak i tak bede sie staral polaczyc wszystko, zreszta zobaczy sie na pierwszej sesji jak to wyjdzie wszystko, aha i jesli mamy niedlugo zaczac to prosilbym o OPIS kim chcecie byc, i historia tej postaci takze
-Co do swiata mysle ze przygody beda sie odbywac chyba tak jak normalnie dotad w swiecie D&D, jednak jesli zajdzie taka mozliwosc polaczy sietez i inne swiaty.
-Wmapir a Wilkolak, na nich trza se zapracowac a gdy sie juz dostanie jakiegos to odgrywac zgodnie z przykazaniami
Hehe to tyle
Pozdro

RPGowcy tego forum - Laczcie sie i wznoscie z nami modly!! Celem naszym jest laska moderatorow i blogoslawienstwo subforum o naszych przygodach...
Arqan jest offline