Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago
2. Kina nie wali za darmaka - nigdy nie walil. Knight faktem jest na niskich lub srednich levelach zarabia na expie , ale sorc na porownywalnych levelach tez zarabia - rzeklbym ze na niskich o wiele bardziej niz knight - wandy , na srednich knight lepiej niz sorc.
Inna sprawa sie ma z wysokimi levelami , im wyzszy level sorca tym wiecej zaczyna zarabiac - wieksza sila ataku tym samym kosztem run , knight obojetnie jaki ma level wali z ta sama sila - a uzywanie mega ilosci gfb na tombach badz hmm na dlach czy explo na warlockach oznacza hiper mega waste a mimo wszystko knight i tak wyciagnie mniej expa niz ms.
3. Nie porownuj 80 skila do 80 mlvla , 80 mlvl musialbys porownac z jakims 160 skilem. Why? a no bo z kazdym mlvlem (nie wspomne ze msowi za level etz sila wzrasta knightowi nie) obrazenia rosna minimalne i maxymalne a za kazdy skil rosna obrazenia maxymalne tylko minimalne stoj a na 0 .
4. Sorc i tak bedzie 3 razy silniejszy od kiny kosztem 3 razy slabszej obrony , do tej pory byl 10 razy silniejszy. Przykladowo 150kina i 150 sorc - porownajmy exp bez wasta - kina 60-70k/h , sorc jak potrafi wyciagnie i 200-250k/h , na wyzszym levelu przepasc sie poglebia i sorc dochodzi nawet do 400k/h , fakt knight moze zaczac sie bawic runami ale wtedy traci kase ktora moze nadrobic na huntach (o ile dopisze szczescie) co czasowo na to samo wychodzi bo traci dzien na hunty a potem nastepnego dnia 2 razy szybciej expi z runami. Zreszta sorce na wysokich levelach tez juz posiadaja ladna ilosc hp pozwalajaca juz po pewnym czasie solowac np takie hydry o ktorych kina moze pomazyc.
5. Sorc wydaje smieszna kase na czary w porownaniu z kasa jaka musi wydac knight chociazby na eq nie wspomne o broni.
6. Piszesz ze nie ebdzie potrzebowal shootera na hunt walac 200 z lapy? Wez nie osmieszaj sie raz walnie 200 potem 5 razy walnie kolo 50 nie wspominajac o tym ze chmurka moze sie zdarzyc. Knightowi nadal malo bedzie sie oplacalo solowac silne potworki ale przynajmniej bedzie mogl z pewnym waste to zrobic a nie tak jak dotychczas isc zabic demka na 150 lvlu for fun z mega waste.
7. To nie lamet 10 latkow tylko lament wszystkich knightow z levelam ponad 120 - ktorzy juz napotykaja na bariere - obojetnie czy ma level 120 czy 200 gowno mu to daje bo musi run ofenzywnych uzywac badz manasow na exori by odczuc roznice.
8. Przestan walic farmazony nastepnym razem zastanow sie dokladnie i obiektywnie nad tym co piszesz. I to wlasnie ty placzesz i zachowujesz sie jak 10 letnie dziecko.
|
farmazonow ciag dalszy....
xD
ad.2 ze kina nie wali za darmaka,zainwestowane przy duzym lucie szczescia 10-20 k bron daje teoretyczna mozliwosc uzywania jej do konca kariery tibijskiej
ad.3 porownanie skila 80 i 80 mlvl,w tym przypadku (moja wina ze tego nie dopisalem)chodzilo mi o sile ciosu kina czy palla po update,wyjasniam:mysle ze skill 80 bedzie wystarczajacym do uzywania najlepszych broni z czym ida mega hity razcej po updacie,a na test serwie narazie 64 mlvl daje hity z visa max 170(nie testowalem osobiscie),wiec podejrzewam zeby byly podobne do hitow knighta to 80 mlvl bedzie pewnie odpowiedni(moja teoria)bo nie wierze ze co awans z mlvl bedzie skok w przypadku visa o 10 pkt.w koncu sorc czy druid ma raczej stracic na tym updacie.
ad.5 koszt zakupu czarow a koszty knighta

dpowiedz jest moze banalna ale sorc tez nie biega "na golasa" i wcale nie sa gorzej wystrojeni niz knight`y
ad.6 samodzielny knight:skoro update ma zwiekszyc sile atkow knighta.to i zapewne tez czestotliwosc,nie sadze aby chodzilo tylko o zwiekszenie max hita,wiec po updacie kina bedzie prawdopodobnie walic duzo silniejsze hity lub sredniaki z wysoka czestotliwoscia
ad.7.jestem przekonany ze to wlasnie lament 10 latkow,tak i jak wprowadzenie aimbota,zeby sie latwiej gralo bo sie dzieci zniechecaly ze z runki nie moze tarfic itd.,taki wlasnie powod najbardziej sie pokrywa z moimi wyobrazeniami o strategi cipsoftu,nie wielu ludzi po 30-stce bedzie garc w tibie za kilka lat ,a nadzieja w mlodych kupcach pacc.Zwroc uwage obiektywnie ze tibia staje coraz bardziej infantylna(czekam z ironia na rozowe wrozki w tibi aby przyciagnely tysiace dzieczynek do gry) i dlaczego wzmocniono profesje o ktorych kazdy poradnik o tibi pisze ze sa najlatwiejsze dla poczatkujacych tibijczykow......
Zgadzam sie ze MS zarobi duuuuzo wiecej expa niz kina na zblizonym 100+ lvl ,ale najczesciej balansujac na granicy smierci bez blokera to po pierwsze ,a po drugie wiedziales co bierzesz jak zaczynales grac,nie mozna wybrac profesji o latwym poczatku i latwym koncu ,bo takiej nie bylo.
Wybrales knighta ,gratuluje,lubisz stac minutami z jakims potworkiem i sie bic twoja sprawa,ja wybralem sorca bo lubie takie sprawy zalatwiac szybko ,ale jak jest kilku pale detki bo z obrona slabo ,zycia nie wiele ,i nie zawsze jest mana na UE po ktorym sie nie zrujnuje,a ty jako knight zostajesz i bierzesz wszystkich na przyslowiowa klate i trwasz w boju.Takie uroki profesji,wiec nie zadaj zebym biernie patrzyl jak sie domagacie zwiekszenia damage do porownywalnego z nami na okreslonym lvl,majac do tego swoj kozacki shielding i (rozmawiamy o pozadnym knighcie) chodzaca forteca potrafiaca niezle przywalic ,ze nie wspomne o akcji laaag ,ja bez utamki budze sie w swiatyni,bo nawet krotki moze mnie zabic,a ty na zotlym hp....... i z geba szczesliwa ze nie padles...xD
To na tyle farmazonow jak to okresliles....
Pozdrawiam przy tym bardzo serdecznie przeciwnika w dyskusji.