Zobacz pojedynczy post
stary 20-06-2007, 04:13   #1
Kajzer
Użytkownik Forum

Kajzer's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2004
Lokacja: okolice Kielc

Stan: Usunięty
Imię: Parsirfal
Profesja: Elite Knight
Gildia: Kazadum
Świat: titania
Poziom: 120
Skille: 95/92
Poziom mag.: 7
Domyślny Wyjaśnienie o Palkach i knightach po update

oglądam tak wasze lamenty i nie moge się powstrzymac od napisania tego posta
ile teraz wali Eternal z mele w człowieka? powiedzmy ze średnio około 70-80 pod warunkiem ze jest to drut/sorc ktory nie ma shieldinga jesli jest to 50 knight stojacy z 1 handem na full defie eternal bedzie go trafial średnio po 20-30 jak nie gorzej. Czy to jest fair? czy kiedykolwiek było? Knight musial zawsze trenic przez dużą częsć swojego gameplay zeby pozniej robic cokolwiek potworom (zeby isc na guardy trzeba trenic około miesiąca "nie licze tu boterow ktorzy juz po tygodniu afczenia maija skile 80/80) dla porownania zrobienie u sorca zrobienie 40-50 m leva to sprawa 1 dnia z mfami (bez to około miesiąc klepania run)
a moze powiem to konkretniej

kazdy moze powiedziec ze sorc traci mane gdy hituje kogs czy to z wanda czy z visa lub traci kase gdy bije z run. ALE NA LITOSC BOSKA TO TROCHE NIENORMALNE GDY 200 SORC KAZDYM SWOIM VISEM ZADAJE TAKIE SAME OBRAZENIA JAKI MA MAX 200 KNIGHT. co to ma byc?
czytałem posty typu ze seromontis mimo ze jest knightem nie bardzo ustepuje w expie mateuszowi. A spytaliście jakim kosztem? a moze seromontis expi po 10 h dziennie a mateusz po 5? bedac dalej do przodu w expie.

Sorc powinien walic mocniej niz knight lub pall ale powiedzmy dwukrotnie mocniej jezeli nie procentowo.
Tibia idzie w kierunku WOWa, ja widze w tym wiecej plusów bo WOW ma wybalansowane profesie, kazda klasa ma swoje plusy i minusy kazda ma szanse w starciu z inną. A w tibii? co 120 knight z dobrymi skilami (taki jakiego ja miałem) moze zrobic solo? (w pvp) moze np zabic 40 druta lub 40 sorca i to jest jego MAX. Mało tego, teraz jest trudniej, bo sorc moze regenerowac mane szybciej niz ja jestem w stanie mu ją zjechac, czy to jest fair?
przestańcie pierdolic itak wieksza częsc z was ma nie wiecej niz 30 lev i niigdy wyzszego nie osiągnie, knight byl od zawsze cipką w pvp teraz pewne rzeczy sie wyrównają lub pozmieniają częsc bedzie nazekac część sie dostosuje.

Tak naprawde kazda profesia jest wazna, musi taka być bo gdy nie jest granie nią jest bez sensu, teraz wreszcie sorc nie będzie (po zobaczeniu knighta lub palka) z uśmiechem na ustach wzucał gran hura tylko wzucał mana shielda i pilnował zeby mu czasem tej many nie zabrakło .
A na wojnach, knighci przestaną wreszcie być "workami" do przyjmowania dmg i trapowania.
więc przestańcie lamentowac bo to itak nic nie zmieni

P.S jeśli o cipsoft chodzi nawet jeśli coś im nie wyjdzie, to gracze ich zjadą i wszystko sie wyrówna tak zeby nikt nie był pokrzywdzony (przypomnijcie sobie update kiedy potwory bijace z boltow/arrowow przebijały sie przez wszystko, zmienili to w ciagu 1 tygodnia)
Tak więc idzcie poczytac ksiązeczke albo potrenic/porobic runki, tylko na zdrowie wam to wyjdzie ;]

sory za błędy ale jest 3 w nocy i ledwo widze na oczy

Ostatnio edytowany przez Kajzer - 20-06-2007 o 04:17.
Kajzer jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.