Chciałbym skierować kilka słów do tych, którzy panikują, bluzgają i bulwersują się updatem i plotkami o nim.
Tibia to gra która ma przyciągać graczy. A żeby każdy mógł grać tak jak lubi (czyt. tą profesją którą lubi) długo i bez przeszkud nie do pokonania siła wszystkich profesji musi być w miare podobna - oczywiście nie licząc różnic profesji.
Aby tego dokonać cipsoft wprowadza coraz to nowsze zmiany i uatrakcyjnienia w grze, aby np. taki [CHAR]Seromontis[/CHAR] albo [CHAR]Sir Arthos[/CHAR] mogli chociaż trochę dorównać [CHAR]Tripida[/CHAR] nie wspominając już o [CHAR]Mateusz Dragon Wielki[/CHAR]. Przed updatem siła ataku ich profesji (paladyn oraz knight) była tak mała, że musieli by grać znacznie dłużej aby dorównać w expieniu magicznym profesjom.
Dzięki updatowi zostaną oni pozbawieni możliwości używania run bez większych strat (zależność siły run od mlvla), lecz w zamian za to dostaną nowe silne bronie odpowiadające tylko ich profesjom.
Moim zdaniem ludzie którzy są oburzeni updatem to (bez urazy dla nikogo) nisko poziomowi gracze, którzy z każdym updatem wybierają tą profesje, która jest ulepszona dlatego nie mogą wbić dobrego poziomu.
Mam nadzieję, że chociaż trochę rozjaśniłem sytuację (z mojej strony).
P.S. Od dawna gram paladynami nie dlatego, że byli silni (byli wręcz słabi), ale poprostu lubiłem styl grania tej profesji. Teraz gdy moja siła będzie chociaż trochę podobna do siły sorców i druidów jestem szczęśliwy
P.S.2 Nie zapominajcie, że to tylko gra i gra się dla przyjemności.