no więc pierw jaco ze swoimi tekstami...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jacoo
dwa najlepsze filmy jakie obejrzalem to GLADIATOR i OSTATNI SAMURAJ
filmy o honorze smierci zaufaniu
a nie jakis ***any dragon ball gdzie lataja na 8 metrow
i strzelaja z jakiegos gowna
dolaczam sie do KHANA
khan wiesz cos na ten temat
i ty sie udzielajk
a nie jakis 8 letni dzieciak co w zyciu nie widzial katany na oczy mowi ze jest brzydka
w tamtym roku widzialem katane z napiem na ostrzu "ZA OJCZYZNE"
wiesz co khan niyby masz nick w stylu dragon balla (songoKHAN)
ale rowny z cibie ziom
P.S DAJ MI SWOJ NUMER GG
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Togashi Yokuni
@up
1) to mi wygląda jak rysunki przeskanowane z L5K ))))))) hmm własnie sprawdzam i patrze te same rysunki bardzo ciekawe przywłaszczasz sobie czyjąś prace.
2) Jak byś chciał wiedzieć Katany są dalej tworzone przez zachodnich mistrzów, a Klany samurajów nadal powstają i kontynuują tradycję...
|
Dobra więc tak, rysunki nie są z L5K, aczkolwiek sugerowałem się Legendą, jeśli dokładnie się przyjrzysz są inne...
A co do mieczów samurajskich, w tamtych czasach miecza nie mozna było kupić , a za miecze mistrzów czasem oddawano całe wsie albo i nawet więcej,więc taki "orginalny" miecz jak to ktoś określił można kupić za uwaga:150 Dolców!!!!!!!!!!!!! W przeliczeniu na obowiązujące w japoni pieniądze było to około rocznej pensji chłopa, który jeśli zbierał by całe życie, żeby kupić miecz i tak by nie uzbierał, tyle zarabiał przeciętny urzędnik przez miesiąc, a na taki miecz kiepskiej jakości mógł sobie pozolić po około 50 latach... Samuraje sami wyrabiali swoje miecze, a miały tak ogromną wartość(pieniężną i emocjonalną), że samuraj był gotowy oddać życie za rodowy miecz... Sam w domqu mam katanę z 1821 roku, mój pradziadek kupił ją za :8,000 zetów... W przeliczeniu licząc, że 1 dolar=4 złote i tak tyle nie wychodzi... 150x4=600:/
A oto mój projekt katany(robiłem to 5 minut i na jutor albo poniedziałek powiększe, zrobie statsy i cały opis)