Witam was po raz pierwszy. Niektóre wypowiedzi sorców normalnie sprawiają iż płakać mi się chce bo niestety to są moi rodacy a sądzę że ich IQ jest troszke (podkreślam :
troszke) wyższe niż mojego owczarka widząc po ich stylu wypowiadania własnego zdania na temat Update ....
Dlaczego - niech ktoś mi odpowie - dlaczego sorc płacze że jego siła czarów będzie zależeć od Mlvla ??
Wg mnie sorc nadal będzie miał przewage w stosunku do knighta i palka gdyż:
Kiedy zaczynamy trenować Mlvl sorcem to większość z was (chyba) zapomniała że istnieje w Tibii coś takiego jak Life Ring oraz
SOFT BOOTSY które po up'ie będą baaardzo wartościowe, gdyż będą jak "dopalacz" w trenowaniu Mlvla postaci magicznych. Sytuacja była by inna gdyby Cipsoft postawił by bramke lvlową do noszenia ich jak w przypadku oręża u Knighta... Ale z tego co czytam to nie ma nawet wzmianki o czymś takim... ( Co do Softów prosze nie pisać nic w stylu :"ojejku one dopiero z POI" , " one są strasznie drogie i nieopłacalne" itp., ponieważ każdy człowiek który czyta ze zrozumieniem przeczytał iż obniżenie dmg zostanie odczuwalne przez wysoko lvlowych MS więc już każdy taki powinien mieć dostęp do Softów.
Knight niestety nie ma czegoś takiego jak magiczne butki, po których założeniu jego skill rośnie 3x szybciej

Więc niestety pod tym względem Knight zostaje dalej w tyle za Sorcem/Drutem.
Mam nadzieje że chociaż niektórzy zrozumią to co chciałem wam przekazać
Pozdrawiam