Jestem w głębokim szoku...
Przede wszystkim dlatego, że tak sprawnie posługujecie się językiem polskim

Wszedłem na forum Tibia.pl pierwszy raz i powiem Wam, że w porównaniu do typowej polszczyzny prezentowanej przez graczy jesteście naprawdę nieźli
Ok, do tematu.
Uważam, że ten update jest naprawdę świetnym pomysłem CiP.
Sorc od początku swojego grania posiadał możliwość nieograniczonego rozwoju. Tibia przygotowana była dla graczy do lvl 100, tak skonstruowany został algorytm przeliczający dmg. W efekcie powyższego zaniedbania, knight na pewnym etapie swojego rozwoju, natrafiał na "szklany dach", czyli moment, w którym jego dmg przestaje rosnąć. Dmg knighta uzależniony był wyłącznie od jego skilli, a jak chyba wszyscy wiecie, skille powyżej 100 rosna niezwykle wolno... Tymczasem dmg maga uzależniony był zarówno od jego mag lvl jak i od jego levelu. Wyobraźcie sobie sytuację, w której mielibyśmy do czynienia z magiem lvl 999 i knightem lvl 999 (jak znam życie za rok w porywach do dwóch będziemy z takim magiem mieć do czynienia). Mag użyje 2 sd aby zabić Orshaballa. Knight... Cóż... Po godzinie wymiany ciosów (poof, poof, poof, spark, 5, poof...) będzie musiał odstąpić niepocieszony.
Update służy temu, aby krzywa rozwoju maga i knighta wyrównała się, a jednocześnie aby mag na odpowiednim levelu nie stał się jednoosobowym demolition team niszczącym wszystko co stoi na jego drodze. Dzięki modyfikacji algorytmów przeliczających dmg, żaden voc nie natrafi na "szklany dach", ale żaden też nie będzie w stanie samodzielnie zniszczyć servera.
Pozdrawiam,
Baldore