Zobacz pojedynczy post
stary 21-06-2007, 11:16   #11
Gucias
Użytkownik Forum

Gucias's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 81
Skille: 95/82
Poziom mag.: 20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawel1992 Pokaż post
Podaj jaki masz sprzęt i ile wiatraczków , to coś się poradzi ; ). Powinieneś działać szybko ponieważ 80~ to już dosyć 'krytyczna' temperatura , więc dobrze dla ciebie będzie jak już zaczniesz działąć ; ). Najlepiej kup sobie wiatraczek polecam Scythe Nina - niezawodny wiatraczek ; ), ale najlepiej podaj jeszcze jaki masz komputer (procem , mobo , ram ) ..
@ właśnie najpierw podaj swoją konfigurację sprzetową

wszystkie Scythe'y to wielkie krowy. Nie zapominajcie, że średni maksymalny nacisk na proca to około 800g, a większość scythóe ma grubo ponad 800g, wiec lepiej kupić coś lżejszego, ale droższego np: Thermalright Ultra-120 eXtreme(mi na tym C2D E6400 chodzi pasywnie i ma raptem 32 stopnie w stresie 42, po podkręceniu do 3,6 gh dałem wiatraczka i w idle jest 40, w stresie 50stopni nie więcej) - kosztuje z 220 zł ale na pewno nie połamie ci płyty głównej i nie uszkodzi proca.
Nie mówię, że Scythe jest zły, bo w sumie też jest bardzo dobry, ale jeśli już to Scythe Infinity. Wadą Scythów są tylko krowiaste rozmiary i bardzo duża waga(od bardzo wielu osób słyszałem już, że kompy im się nie chcą włączać po zainstalowaniu Scythe'a, przyczyna - za duży nacisk na proca.

ps: No i oczywiście nie zapominaj o dobrej paście termo przewodzącej pod chłodzenie, ja polecam Zalman ZM-STG1, super wydajność +super łatwe nakładanie i zmywanie)

Ostatnio edytowany przez Gucias - 21-06-2007 o 11:19.
Gucias jest offline   Odpowiedz z Cytatem