Tak sobie czytam i odnosze wrażenie że żyję w zupełnie innym kraju, pod zupełnie innymi rządami, tylko zbieżność nazwisk jest przypadkowa. A jednak nie, a dlaczego?
Cytuj:
Otóż nie, demokracja nie jest zagrożona, jest to wymysł "Ex-komunistów" z SLD, ponieważ ludzie wreszcie przejrzeli na oczy i zagłosowali na kogoś innego w wyborach. A co do PO? PO chcę tylko przejąć władzę, dlatego dołącza się do każdego, kto jest przeciwko PiSowi...
|
Tak samo jak każdy niepokój społeczny można zwalić na czerwonych którzy ponoć tylko nazwę partii zmienili. Twierdzisz że demokracja nie jest zagrożona? Jak to nie? Pozwolę sobie przypomnieć akcję pod tytułem lustracja. Wg. pierwotnej wersjii tejże ustawy IPN uzyskał moc sądowniczą, choć nie powinien takowej posiadać, jako instytucja czysto historyczna, a nie sądowa. Ale to bardzo wygodne, bo sądy ciężko sobie podporządkować, a w IPN'ie wystarczy zatrudnić kilkuset lojalnych prokuratorów, co też zresztą zrobiono. Naszczęście nie zgodził się na Trybunał Konstytucyjny. A co ja słyszę z ust Jacka Kurskiego (PiS)? Że TK w "sposób celowy i perfidny" sabotażuje świetną ustawę, której nie ma się co czepiać. Pan premier już mówił o "przejęciu" trybunału, chce nową lustracje wprowadzić jako tkz. "ustawę kostytucyjną", choć wszyscy prawnicy są zgodni: nie ma takiej możliwości.
Lustracja jest tylko jednym z przykładów zamachu na demokracje. Daje rządowi możliwość eliminacji z polityki osób niewygodnych z pomocą teczek.
Cytuj:
Ponieważ Pan Premier chciał rozmowy, lecz co zrobili przywódcy Narodowego Związku Lekarzy...
|
Tak, pan premier bardzo chciał rozmowy, po czym wczoraj ogłasza że podwyżki są jednoznaczne z podniesiem podatków...przecież to najzwyklejsze w świecie szczucie społeczeństwa! Twierdzi że nie ma to środków...to niech wycofa wojska z Iraku i Afganistanu, zobaczy ile nagle pieniędzy się znajdzie.
Cytuj:
Lecz teraz SLD gra "Super 'hirosuw'" pomagając wszystkim lekarzom, pielęgniarkom...
|
Zacytuj mi tu proszę choć jedną wypowiedź działacza SLD, który twierdzi że za rządów SLD zrobiono więcej. Ponadto pragnę zwrócić uwagę, że obecna kadra SLD jest zupełnie inna niż ta, która stanowiła rząd Leszka Millera.
Cytuj:
Mundurki - rzecz prawidłowa, w wielu gimnazjach na prawdę coś powinno się ruszyć, zmienić, bo to, co tam się dzieje, to <ironia>nawet Super Wizjer nie opisze...<ironia>.
|
Tak, kolejny genialny pomysł. Najlepiej żeby były moro z naszywkami wszechpolaków.
Mundurki to kretyństwo. Mają ponoć służyć zatarciu różnic finansowych pomiędzy bogatymi a biednymi uczniami. A ktoś pomyślał że taki mundurek musi ok. 100zł kosztować, co dla rodziny wielodzietnej stanowi poważny problem?
Cytuj:
A tak na prawdę on chcę tylko tępić ich głupotę.
|
Ostatni rok spędziłęś na księżycu? Giertych nie tępi głupoty, wręcz ją propaguje. Pod postacią homofobii, fanatyzmu religijnego. Stawia na religię w szkołach. Może nawet wprowadzi ją na maturę. A co zrobić mam, np. ja, który na religię nie chodzę od dwóch lat? W jego wizji szkolnictwa zawsze będę gorszy od "katolików", bo nie chodzę do kościoła.
Cytuj:
Ponieważ polska młodzież próbuje upodabniać się do różnych sub-kultur takich jak Emo oraz pokemonów
|
Jak każda młodzież w każdym kraju. To nic nowego. Młodzież zawsze idzie za trendami. Możemy to pochwalać bądź nie, ale ja tam osobiście wole spotkać na ulicy Emo lub pokemona, niż dresiarza z nożem w ręku.
Reasumując:
Weź ty dziecko poczytaj jakąkolwiek publicystykę, a nie tylko TV i onet. Polecam Jacka Żakowskiego.