Chciałbyś pozbyć się tego wstrętnego okienka Neostrady? Oprogramowanie te dużo wolniej łączy się z internetem, zamula system i stwarza lagi, a nawet kicki. Za pewne wielu z Was będzie próbowało obalić tą teorię, ale niestety to prawda. Sam testowałem na dwóch komputerach. Moim i kuzyna. Skończmy te gdybanie i weźmy się do rzeczy.
Usunięcie tego zbędnego oprogramowania nie zajmie Ci dużo czasu, ani nie zaszkodzi Twojemu "netowi", wręcz pomoże

.
1.Usuwanie Neostrada TP-pasożyta.
Wchodzimy w "Mój Komputer". Następnie przechodzimy na partycję C: . Wchodzimy w folder "Program Files". Szukamy "Neostrada TP". Gdy znajdziemy ten folder, to usuwamy go z całą zawartością. Możliwe jest, że pojawi nam się komunikat "xxx pliki są używane. Nie można ich usunąć". To wtedy restartujemy komputer. Po restarcie nie łączymy się z internetem, lecz od razu usuwamy folder "Neostrada TP". Pamiętajmy, że po tej czynności musimy opróżnić "Kosz".
2.Konfiguracja "Windowskiego" łączenia się z internetem.
Klikamy na "Start". Następnie najeżdżamy kursorem na "Ustawienia" i klikamy na "Panel Sterowania".
Gdy wyskoczy nam "Panel Sterowania" to wybieramy aplikację "Opcje Internetowe".
Po wykonaniu tej czynności wyskoczy nam kolejne okienko. Wybieramy zakładkę "Połączenia".
Następnie klikamy na "Dodaj..".
Wyskoczy nam kolejne okienko. W tym kreatorze wybieramy opcję "Połącz z siecią prywatną używając połączenia telefo". Następnie klikamy na "Dalej>.
W puste pole o nazwie "Numer telefonu" wpisujemy gwiazdkę tzn. "*" i klikamy "Dalej>.
W kolejnym pustym polu wpisujemy nazwę naszego połączenia. Wpisujemy tu byle co.Na przykład Neo i klikamy "Zakończ".
Wyskoczy nam kolejne okienko-jedno z najważniejszych. Otóż tu wpisujemy nasz login i hasło do Neostrady. W pierwsze pole "Login" wpisujemy nasz login do Neostrady. Na przykład
[email protected]. W drugim polu "Hasło" wpisujemy nasz hasło do Neostrady. Pole "Domena" zostawiamy puste. Gdy to zrobimy klikamy na "Ok.
Po zrobieniu tych czynności czeka nas ostatnie zadanie. Wchodzimy w Start>Ustawienia>Panel Sterowania>Opcje Internetowe>Połączenia. Klikamy na nazwę naszego połączenia klikamy na "Ustaw na domyślne. Następnie wybieramy opcję "Zawsze wybieraj połączenie domyślne"
Teraz łączymy się z internetem wchodząc w przeglądarkę na przykład: IE,Mozilla itd. Informacja o połączeniu będzie także wyświetlać się jak włączymy GG, a nie będziemy jeszcze podłączeni z internetem.
To wszystko. Obrazki nie są w najlepszej jakości, ponieważ zapisałem je w .jpg, aby mniej ważyły. Mam nadzieję, że wielu osobom pomogłem. Jeżeli tak zrobiłem to proszę o
notkę
Pozdrawiam wszystkich
~Kup.Se.Musk
Edit:
Poprawiłem itenrpunkcję.Pozdrawiam
Copyright by Kup.Se.Musk. All right reserved