Temat: Polska...
Zobacz pojedynczy post
stary 24-06-2007, 16:55   #55
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnElKa Pokaż post
To, że teraz dostają Bóg-wie-jakie renty, w przeciwieństwie do tych, którzy walczyli o wolność tego kraju. Natomiast jeżeli aktywnie szpiegowali to robili to na szkodę dzisiejszego państwa polskiego.
Jesli szpiegowali, robili to na szkode OWCZESNEGO panstwa, bo kto w latach 70-80 mogl wiedziec, ze powstanie III RP? Pozatym - co rozumiesz przez wolnosc? Tak samo rzadzili nami Polacy, jak teraz. Jedynym wyjatkiem jest to, ze teraz raz na 4 lata mozemy wybrac, ktore "elity" narodu moga rzadzic, a lizemy tylek nie ZSRR, tylko USA.
Cytuj:
A teraz zastanów się, czy ta ludność polska, chciała w nim być? Bo coś mi się zdaje, że nie.
Czy ja wiem, czy nie chciala....Dosc duza czesc spoleczenstwa na pewno chciala wolnosci, lecz tez duza czesc strajkowala tylko dlatetego, ze pogarszal sie stan zyciowy (przyklad : Poznan 1956). Zadam tez pytanie : czy dzisiaj wszyscy chca demokracji? Wg ciebie nie ma u nas w panstwie anarchistow, komunistow itd?
Cytuj:
Ktoś tam jeszcze napisał, że czemu to starsi ludzie mówią "komuchy to" "komuchy tamto"... Ty nawet nie wiesz ile strachu oni przeżyli w tych czasach, ich bliskich wsadzano do więzień, torturowano, czasami nawet zabijano, ale oczywiście, co to ma być, phi... Taki jest Twój tok myślenia
Ta, szkoda, ze nie walenlas jeszcze porownania Naszego Wielkiego Przyjaciela (czyt. USA), ktora jest wrecz wykrystalizowana idea Wolnosci i Demokracji (a Guantanamo nie istnieje).