Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnElKa
To, że teraz dostają Bóg-wie-jakie renty, w przeciwieństwie do tych, którzy walczyli o wolność tego kraju. Natomiast jeżeli aktywnie szpiegowali to robili to na szkodę dzisiejszego państwa polskiego.
|
Jesli szpiegowali, robili to na szkode OWCZESNEGO panstwa, bo kto w latach 70-80 mogl wiedziec, ze powstanie III RP? Pozatym - co rozumiesz przez wolnosc? Tak samo rzadzili nami Polacy, jak teraz. Jedynym wyjatkiem jest to, ze teraz raz na 4 lata mozemy wybrac, ktore "elity" narodu moga rzadzic, a lizemy tylek nie ZSRR, tylko USA.
Cytuj:
A teraz zastanów się, czy ta ludność polska, chciała w nim być? Bo coś mi się zdaje, że nie.
|
Czy ja wiem, czy nie chciala....Dosc duza czesc spoleczenstwa na pewno chciala wolnosci, lecz tez duza czesc strajkowala tylko dlatetego, ze pogarszal sie stan zyciowy (przyklad : Poznan 1956). Zadam tez pytanie : czy dzisiaj wszyscy chca demokracji? Wg ciebie nie ma u nas w panstwie anarchistow, komunistow itd?
Cytuj:
Ktoś tam jeszcze napisał, że czemu to starsi ludzie mówią "komuchy to" "komuchy tamto"... Ty nawet nie wiesz ile strachu oni przeżyli w tych czasach, ich bliskich wsadzano do więzień, torturowano, czasami nawet zabijano, ale oczywiście, co to ma być, phi... Taki jest Twój tok myślenia
|
Ta, szkoda, ze nie walenlas jeszcze porownania Naszego Wielkiego Przyjaciela (czyt. USA), ktora jest wrecz wykrystalizowana idea Wolnosci i Demokracji (a Guantanamo nie istnieje).