Jakiś sposób...
Dzień Dobry, na wstępie chciałem zaznaczyć, że szukałem tematów dotyczących tego na czym będzie skupiał się ten temat ale nie znalazłem, ani przez magiczny przycisk "szukaj" ani w poradnikach na tibia.pl, ani w google nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Mój problem polega na tym, że kilka dni temu podczas oglądania tematów ze zdjęciami wszedłem przypadkowo na stronę z keylogerem. Jednak przed załadowaniem się strony, szybko zorientowałem się, że to nie jest link to imageshack i wyłączyłem. Komentarze w tym temacie były jednoznaczne, że to kly. Jednak zobaczyłem to dopiero po sprawie. Chwilę po tym zdarzeniu zobaczyłem dziwne ukryte pliki na pulpicie. Postanowiłem je usunąć. Następnie przeskanowałem cały komputer skanerem internetowym takim jak "ArcaMicroScan" nowsza wersja mks_vir i okazało się, że nic nie wykrył. Jednak nie jest on chyba stworzony do keylogerów. I żyje z obawą, że jednak mam go w swoim komputerze. Co prawda w tibie już dawno nie gram więc nie boje się o hack, ale drażni mnie to, że ktoś może widzieć co pisze.
Moje pytanie do was brzmi: Czy nie macie jakiegoś sprawdzonego sposobu by sprawdzić czy nie mam keylogera w komputerze? Czy instnieją jakieś antykeylogerowe skanery? Jak mam się upewnić?
Z góry dziękuje za pomoc.
|