Temat: Polska...
Zobacz pojedynczy post
stary 24-06-2007, 21:39   #60
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smetana Pokaż post
Historia już wielokrotnie pokazała, że komunizm to ustrój słaby. Widać niektórzy muszą się uczyć na swoich błędach.

Słyszałeś o Katyniu? Wojnie polsko-bolszewickiej? prl?

Piłsudski ignorancie. On przywrócił Polskę, a komuchy sprawiły że się stoczyła.
1. Słyszałeś o Chinach? To takie duże państwo bardzo daleko stąd. Komunistyczne, ale ma jedną z najmocniejszych i najprężniej rozwijających się gospodarek na świecie. Nie wiem czy to taka znów słabość.

2. Da, słyszałem. I co z tego? Katyń był zbrodnią wojenną, prawda. Jedną z wielu, dlatego nie ma co podnosić jej znaczenia tylko dlatego, że była to zbrodnia na naszym narodzie. Historia ma to do siebie, że jest brutalna.

Wojna polsko-bolszewicka? I co z tego? Wojna jak wojna. My też daliśmy się rosjanom we znaki, tyle że dużo wcześniej. Do dziś zresztą w Rosji świętem państwowym jest rocznia wygonienia polaków z Moskwy. Ale to my ich najechaliśmy, może więc powinieneś swój słuszny gniew na Polskę?

PRL - nie rozumiem jak można tak bardzo nienawidzić czegoś, o czym ma się na dobrą sprawę niewielkie pojęcie. Słyszysz tylko co chcesz słyszeć.

3. Jak się pisze, tak się pisze. Nie to jest istotne. Wykorzystałeś mój błąd pisowni aby uniknąć odpowiedzi na argument. Może jestem ignorantem, ale przez tego, jak ty mówisz, zbawiciela, zginęli cywile. Dużo cywilów.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem