Zobacz pojedynczy post
stary 25-06-2007, 16:39   #1
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Zamek Elvenbane by BaxCrow

Elvenbane - Stara twierdza znajdująca się koło Ab'Dendriel. Jego potężne mury kryją za sobą mały teren, lecz bardzo niebezpieczny dla młodych adeptów świata. W tych przerażających murach można usłyszeć wiele mrożących krew w żyłach ryków. Każdy młody wojownik, który słyszy zza muru ryk "Kraak Ork lub Groarr" jest pełen obaw czy da radę wyjść z tego cało.

Aby dojść do zamku trzeba:

Pierwsze pomieszczenie - jest niebezpieczne dla graczy z poziomami 8-12, więc radzę uważać.

-2 Poziom - jest dosyć bezpieczny nie ma dużej ilości potworów. Jeśli zbyt mocno Cię biją można taktykę góra-dół.

-3 Poziom - jest niebezpieczny nawet dla graczy z 20 poziomem, gdyż pod koniec komnaty jest Minotaur Guard, który dosyć mocno bije.

Tak o to skończyły się podziemia zamku, a teraz trudniejsza część dla niskich lvli.

Powierzchnia - jest bardzo niebepieczna. Dużo potworów. Niskie lvle muszą uważać na zlurowanego Orca Berserker'a i Minotaura Guard'a.

1 Poziom - jest taki sam jak powierzchnia. Też uwaga na lurniętego Berserker'a i Guard'a.

2 Poziom - jest najłatwiejszym poziomem na wieżyczkach, a najtrudniejszym na dużej wieży. Smoka, który jest na dużej wieży, można ubić 25+ MS lub ED (najlepiej z Demon Skeletonem), Pall 30 poziom i 60 distance, Knight 30 poziom, skille 60/60 (wziąść ze sobą 10-14 uhów)

Poziom 3 i 4 - to najtrudniejsze z wszystkich, ponieważ zawierają najmocniejsze potwory na zamku. Na szczęście można wszędzie robić góra-dół, ale to nie zmienia faktu, że o śmierć nie trudno.
3 Poziom.

4 Poziom

Na poziomie 4 czeka na was niespodzianka.

To już końcówka mojego poradnika, mam nadzieję, że pomoże on nowym graczom w tym, aby nie padać na zamku bezsensownie. A także w tym, aby dobrze expić na nim.

Na koniec powiem, że jeśli chcecie tam dobrze zarobić możecie robić lootbaga. Można zarobić nawet do 10k.

Co zbierać do lootbaga?
Plate Shield (45 gp w Carlin) - Minotaur
Mace (30 gp w Ab'Dendriel) - Minotaur
Sword (25 gp w Carlin) - Minotaur
Chain Armor (70 gp w Ab'Dendriel) - Minotaur, Orc Warrior, Minotaur Archer
Battle Axe (75 gp w Carlin) - Orc Berserker
Bow (130 gp na Fibuli wyspa na południowy-zachód od Thais) - Hunter, Elf
Crossbow (160 gp na Fibuli) - Minotaur Archer
Scale Armor (75 gp na Outlaw Camp) - Minotaur Archer, Minotaur Guard
Battle Shield (95 gp w Ab'Dendriel) - Minotaur Archer, Minotaur Guard
Longsword (51 gp w Ab'Dendriel) - Elf

Pozdrawiam Bax.
Czekam na komenty, ewentualne błędy proszę od razu zgłaszać.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.

Ostatnio edytowany przez BaxCrow - 06-07-2007 o 17:02.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.