Zobacz pojedynczy post
stary 26-06-2007, 00:52   #49
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Kto chce zapalić i tak zapali, prawda?
Więc po co to legalizować? Jest dobrze dla jaraczy, bo jakoś sobie radzą.

Co do budżetu państwa, to są państwa bogatsze od Polski i jakoś nie ma w nich zalegalizowanych narkotyków. A jak bardzo państwo chce napchać sobie kieszenie kosztem ludzi, to najlepiej niech zrobią kilka łapanek i rozpoczną handel niewolnikami. Darmowa kasa chodzi po ulicach miast - woła Tusk - Zalegalizujmy niewolnictwo.

Co do papierosów - racja, są gorsze i bardziej śmierdzą od maryśki, ale to nie powód, żeby zaraz wszystko "lepsze" od fajków legalizować. Skoro często słyszę jak trąbią, że politycy kradną, to dlaczego ja mamy nie kraść na mniejszą skalę?
I do fajków wychodzi fajny przepis. Będzie całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych i jestem za.
"Całkowitego zakazu sprzedaży i palenia tytoniu w naszym kraju chce co czwarty Polak, a większość z nas pragnie, aby papierosy wolno było palić tylko u siebie w domu - pisze "Rzeczpospolita"."
Więc można to traktować tak, jak ćpanie maryśki w ukryciu.

Co do alkoholu, to w mniejszych ilościach jest mało szkodliwy i ciężej się uzależnić, ale bym nie płakał, gdyby nawet na moją osiemnastkę wypuścili całkowity zakaz sprzedaży i picia alkoholu gdziekolwiek na świecie.

@ up
Ale nie widzisz, że palą głównie elo-ziomki, a jeśli to zalegalizują, to gdzie tu miejsce na adrenalinkę i jakieś rytualne jaranko w grupie w konspiracji przed światem?

Ostatnio edytowany przez DRoN - 26-06-2007 o 00:54.
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem