Zobacz pojedynczy post
stary 22-10-2004, 15:59   #29
shae
Użytkownik Forum

shae's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Babylon 5, green sector

Gildia: Ψ Corps
Poziom: P12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Zaczne od Firewoxa, którego najpierw zainstalowałem. [...] Po pierwsze, nie obsługuje w pełni JavaScriptu, przez co wygląda nieco nieciekawie czasami.
W JS sam się nie bawiłem za dużo, ale FF używam od dość dawna i nie zauważyłem problemów z ich obsługą. Mógłbyś podać jakiś przykład? Kod, albo strona. Bo coś mi się wydaje, że trafiłeś poprostu na jakiegoś Osiołka. [więcej informacji o "Osiołkach Polskiego Internetu" na http://osiolki.net/]

Cytuj:
Po drugie, nie obsługuje wszystkich styli poprawnie. Nie wiem, czy tak ma być, ale wiele stron wygląda naprawdę nieciekawie w niej.
Tu również mnie zaskakujesz, bo już kilkadziesiąt [a może nawet i -set] stron w swoim życiu zrobiłem, CSS'a znam dość dobrze - FF i Mozilla z tych testowanych radziły sobie najlepiej. Mógłbym znów prosić o jakiś konkretny przykład? Ja mogę podać ci masę przykładów, gdzie IE nie radzi sobie ze stylami. MiSIE mają kłopoty z podstawami, CSS to chyba dla zabawy wstawili, ew. w ramach ciekawostki. W Operze znów miałem problem z marginesami, ale to było dość dawno - mogli już to poprawić. Albo była to moja wina.

Cytuj:
Niby posiada blokowanie popupów, ale... jakoś nie wiele ich blokowała.
J.w. Nie miałem nigdy problemów z popup-ami na FF. Nigdy. Żaden nie pojawił mi się, dopóki sam tego sobie nie zażyczyłem. Nie mam pojęcia skąd takie spostrzeżenia u Ciebie

@akapit o IE
Niestety ciężko zmienić przyzwyczajenia. Pomijam fakt, że IE nie obsługuje połowy tego, co Opera czy FF/Mozilla.

edit: Przypomniałem sobie jeszcze o jednym linku. Łatwo można sprawdzić, jak bardzo dobrą przeglądarką są MiSIE zaglądając np pod ten adres: http://www.meyerweb.com/eric/css/edg...iral/demo.html
Polecam zrobić porównanie - jak wygląda strona w IE a jak w jakiejkolwiek (żeby nie było, że fajerfoksowy fanatyzm sieje) innej przeglądarce. Co dokładniej przetestować? Najechać mychą na linki, przewinąć stronę na dół. Ot, mały przykład.

Ostatnio edytowany przez shae - 22-10-2004 o 16:07. Powód: dodałem link
shae jest offline   Odpowiedz z Cytatem