Zobacz pojedynczy post
stary 22-10-2004, 17:47   #1
limenu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 03 2004

Domyślny ocena użytkowników w nowej wersji.

Pamiętacie "nabijanie postów", czyli licznik?
to nie miało sensu, gdyż użytkownicy się tym chwalili, i mieli bezpośredni wpływ na to, ile postów mają.

Pamiętacie reputacje? Wszystko by było ok, gdyby ludzie nie prosili o ten jakiś tam plusik. Mody mówią że rywalizacja jest zła. Ale to właśnie dzięki rywalizacji wszystko się posuwa do przodu. Licznik postów dalej jest, chociaż ukryty w panelu i w informacjach o userze to jest, i co? Już się nikt tym tak nie przejmuje, tylko dla tego że nie jest na widoku, ani nie jest ozdobiony kilkoma runkami.

A co do reputacji. Jak ktokolwiek coś napisał, to najczęściej prosił o plusa, a inni użytkownicy komentowali to "fajny temat. masz +", a forum dalej było zapychane, i nie dość że postami, to jeszcze brakiem sensu(może trochę mniejszym, niż za ery liczników postów, ale zawsze..)

liczniki były złe, ale repy mogły by mieć sens. Tylko gdyby było zabronione nawet wspominanie o nich(pod groźbą np.. tygodniowego bana), było by lepiej. No bo zobaczcie, Były te repy i ludzie ciągle o nich gadali. Gdyby tylko były, a rozmowa o nich była by zabroniona, to wtedy by spełniły swoją funkcję.

Ale pewnie jacyś userzy znajdą "obejście" i trzeba będzie to znowu usunąć, więc jeżeli skończy się tak jak z licznikiem, to można repy po prostu usunąć z widoku. Gdyż one powinny nie tylko służyć dla czytających posty, ale tez dla tych co je piszą, by wiedzieli co ludzie o nich sądzą.

Czasami sam rep był głupszy od posta, więc powinna być możliwość zgłoszenia bezsensownie wydanej reputacji. Bo jeżeli ocena jest negatywna, to powinno być opisane co źle jest zrobione, by można było się poprawić.

wiem że mody pewnie się ze mną nie zgodzą. Ale to nie jest kolejny post "przywróćcie repy". Chce ich powrotu, ale zmodernizowanego.
Pewnie sam zakaż pisania o nich był by skuteczny.

(tak na uboczu)
boli mnie ze tych repów nie ma, gdyż wydawały się dobrym pomysłem
limenu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.