Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Dark'Wiz
Tak jak my musimy trenowac, wy zarabiajcie na runach, oraz ich uzywajcie, zapewniam iz tez jestescie w stanie zabic cyklopa na 1-2 strzaly, to zalezy tylko od tego czy bedziecie chcieli podbic (w tym wypadku) swoj poziom magii, bowiem paladyn i rycerz, bez skilli jak bez powietrza... ruszyc sie nie moga.
|
jak wyobrazasz sobie trenowanie mlvlu ? stojc pod depo i robiac runy?
magowi magic lev idzie 3x szybciej podczas expa niz podczas skilowania. ten oto fakt pozwolil mi zrobic pewne obliczenia.
stoje pod depo i robie uhy
robie 1 bp i pale przy tym 8000 many --->moj mlv rosnie o 8k many czyli iles tam %
ten sam czas poswiecam na expienie, pale 8000 many + uzywam 8bp manasow czyli 16k many ----> moj mlv rosnie o 24k many czyli 3x( iles tam % )
wnioski:
expiac zdobywam 3x szybciej magic level, do teog rosnie mi zwykly level co przy robieniu run byloby niemozliwe.
nawet jezeli sila czrow nie rosnie wraz ze zdobywanym doswiaczeniem to rosnie ilos hp ilosc mp i cap.
dlaczego mialbym wiec sleczec przed depo i 'trenowac' magic level, skoro w 3x krotszym czasie doje do identycznych udezen z visa i do tego bede miec wiecej hp itd.
wydaje mi sie ze proba zmuszenia maga do trenowania magic levelu w zalozeniu jest nie do zrobienia. . .