Zobacz pojedynczy post
stary 22-10-2004, 20:18   #11
Vanessa
eX Moderator

Vanessa's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2004

Domyślny

Tak źle i tak niedobrze....
Po pierwsze nie rozumiem, czemu wszyscy (no prawie ) tak bardzo lubią oceniać innych...
Mówicie, że reputacja pomagała w ocenie uzytkownika (czy jest godny zaufania czy nie, czy pisze mądrze itd.). A ja powiem, że nie obchodzi mnie to, co o danym człowieku myślą inni. Żeby wyrobić sobie własne zdanie trzeba jedynie przeczytać kilka postów użytkownika (a nie jest to tak wielki problem ).
A chyba własne zdanie obchodzi was najbardziej???
Ludzie... przecież nie będziemy się kierować tym, co o danym człowieku myślą inni (bo często są to osoby, których zdaniem nie warto się kierować ).
Poza tym, każdy doskonale wie, że reputacja była przez wielu nadużywana (minusy za nic, podobnie plusy, uzasadnienia na poziomie przedszkola albo i wcale).
Więc po co nam to?
Jest tak jak stwierdził Gonzo. Jedni są rozpoznawani (lubiani badź też nie), inni nie... forum żyje, więc po co to zmieniać... reputacja w tej czy innej formie jest tu całkowicie zbędna.
Jeśli ktoś łamie regulamin dostaje upomnienie/bana. Jeśli wg Ciebie zachowuje się źle, wypowiada sie źle, wyslij mu PW, bądź odpowiedz mu na forum (i od razu robi się ciekawiej). A bez systemu reputacji przynajmniej nikt nie boi sie pisać, co naprawdę sądzi
A ocenianie zacznijmy od siebie samych i od razu będzie lepiej...

Chwilowo mnie nie ma, przepraszam

bobo!
Vanessa jest offline   Odpowiedz z Cytatem