Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mazgier
Tak, dla przypomnienia - za 210 to potrafi uderzyć bez problemu knight <100lev. Dziwnym trafem, średnią dla knighta wyliczasz z uwzględnieniem "odbić" ale dla maga zakładasz, że każdy hit wchodzi. Niestety, to akurat jest g*** prawda. Każdy kto choć trochę grał magiem wie, że ok 20% visów i "idzie w kosmos" - potwory raczej rzadko kiedy grzecznie stoją w miejscu. "3 hity w 3 sekundy"? Jak rozumiem mag nie musi się leczyć? A każda runa/czar leczący = exhaust (przy ostrej walce potrafi być 1 vis na 2 exury.). Wszystkie ciosy knighta zadawane za pomocą broni, celne czy nie, SĄ DARMOWE. Wszystkie ataki maga, nie ważne czy trafią, czy nie - KOSZTUJĄ. Szybkośc expienia sorca większa o 50%? Pozwól, że teraz ja przekalkuluję:
Knight ~86lev vs. smok -> 150, *, 52, 210, 80,*,*,147, 85, 200, 76 (zaobserwowane wczoraj). Razem = 18 sekund, koszt = 3x exura po walce (~1 x mf = 55gp)
MS 111 lev, 72 m-lev vs. smok -> 145, exura gran, 150, pudło, exura gran, 148, 162, exura gran, exura gran, 170 (zaczyna uciekać, przechodzę na HMM) 80, 100, 85, exura gran na koniec. Razem = 25 sekund, koszt = 320many + 3 strzały z HMM (~3 x mf = 165gp). Nuff said...
|
Sorc 111 level 5 razy exura gran :O to chyba jakis noob byl , tez nietrafienia czeste o tym mowia - wiem ze knightem gra sie latwiej zaznaczasz atak i walisz ale kazdy sorc ktorego znam a naparwde znam duzo i z ruthless i z moonblades - i to nie jakies ziomki 40 levelowe , naprawde zadko pudluja.
Temu sorcowi ktorego przedstawiles odrazu jak go spotkasz odradz mu warlocki jesli na powolnych i malo ruchliwych dragach juz ma az takie problemy z trafieniem.
Przedstawianie przykladow z zycia mija sie z celem jesli nie okreslisz jak zachowywal sie dany drag. Ja knightem moge 0 exur na dragu stracic jesli np drag zaspi i ani razu z gfb se nie strzeli a zdarzylo mi sie to czesto.
Jesli sorc sie tak czesto expil to albo byl cienki albo trafil na wcieklego draga.
A nieporownalbys np kine i sorca w solo huncie np na hero albo hydry czy dle ?
I dla pala i dla knighta dragi zawsze byly maksymalnym szczytem mozliwosci rozsadnego expa , ich slaba obrona oraz 2 ataki magiczne w tym jeden na wprost (wave) czynily z dragow mily punkt expienia.
Dodatkowo sorc dalej ma runy ktorych moze uzywac obszarowo plus czary e-wave , ue itp w zaleznosci od sytuacji.
Wez takie 200+ levele - jak mocno sorc bedzie expil na bahe hellu a jak mocno knight tam poexpi biorac pod uwage to ze kina musi nalurowac na siebie np 4 behe co juz jest malo oplacalne a raczej wogole a sorc bedzie se expil efektywnie i szybko jak do tej pory - tylko nie az tak szybko jak dotychczas lecz bez wiekszego ryzyka .
Knight po prostu ma wieksze mozliwosci ale dalej nie poexpi se az tak ostro jak sorc.
Bo dalej bedzie walil dragi tylko nieco szybciej , dalej bedzie walil dle ale nieco szybciej , dle to szczyt mozliwosci jesli chodzi o oplacalnosc , oraz pozostale potwory z 2100 exp.
Sorc wysokopoziomowy tez juz se oplacalnie nie poexi np na demonach . Ale czy to powod do placzu?
Fakt wiem druid w tym momencie ma naprawde gorzej ale ma tez niewatpliwe plusy taniego zarobku. Siokanie dalej jest oplacalne , grupowe hunty wroca do lask - mowie o huntach na monsterach lepszych niz dle czy hydry.
Tylko do tej pory dle , hydry byly zarezerwowane tylko dla sorcow zadko kina ewentualnie z siokerem dle na poi.
O warlockach nie wspomne gdzie druidzi i sorce okupowali solowo ta miejscowke teraz to sie zmienilo kazdy moze , czy to jest oplacalne solo dla knighta? Koszty moga sie zwrocic ale watpie w zarobek moze lekki minus , do tej pory kina tez mogl expic na warlockach ale wydawal tam kase zarobiona na huntach (totalny waste) a i tak expil wolniej niz sorc.
Teraz szybkosc expienia dalej sorc bedzie mial wieksza. Mimo tego co starasz sie mi udowodnic , bo knight wogole nie ma silnych czarow badz run ktorymi moze walic kilka monsterow naraz (nie mowmy o badziewiastym trzesieniu ziemii badz exori czy exori gran - gdzie kina musi stracic troszke czasu zanim wszystko sie wokol niego zlezie).
Zle liczysz tez koszt bo taki 111 ms czy jak to tam podales biega napewno w softach na dragach , szybkosc expienia i mozliwosc wubijania kilku naraz na pierwszym respie powoduje to ze resp powoli nie nadarza za expem - a regeneracja many? Policzyles to? Co to jest 20 many na visa przy ilosci many jaka sorc posiada ? 30% sie sama zregeneruje moze nawet wiecej.