Zobacz pojedynczy post
stary 29-06-2007, 14:28   #53
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
Sorc 111 level 5 razy exura gran :O to chyba jakis noob byl
Masz rację, powinien był poczekać aż spadnie do 2hp i dopiero wtedy się leczyć...
Cytuj:
tez nietrafienia czeste o tym mowia
masz na myśli to... jednopudło?
Cytuj:
Temu sorcowi ktorego przedstawiles odrazu jak go spotkasz odradz mu warlocki jesli na powolnych i malo ruchliwych dragach juz ma az takie problemy z trafieniem.
Gdybyś się wysilł na czytanie ze zrozumieniem to byś zauważył, że pudło było 1. Co nie zmienia faktu, że zdarzają się sytuacje kiedy w głupiego ghula trzeba bić 5 razy bo kręci się jak g*** w przeręblu.
Cytuj:
Przedstawianie przykladow z zycia mija sie z celem jesli nie okreslisz jak zachowywal sie dany drag. Ja knightem moge 0 exur na dragu stracic jesli np drag zaspi i ani razu z gfb se nie strzeli a zdarzylo mi sie to czesto.
Mało zaskakujące, biorąc pod uwagę, że możesz stać na skos od draga i fire wave Cię nie rusza. Sorc zawsze musi bic po prostej więc najczęściej sprowadza się to do brania przynajmniej 1 f-wave na twarz. Jeśli nie przykłady z zycia to co? Teoretyczne "wydumanki"?

Cytuj:
A nieporownalbys np kine i sorca w solo huncie np na hero albo hydry czy dle ?
Sorc ~110 lev na DL - +/- pol plecaka mf. Knight ~90lev na DL - 1UH... Na Warlockach MS180lev i EK137lev bijący jednocześnie w tego samego Warlocka - za kazdym razem EK dostawał ok 1000 expa więcej.

Cytuj:
Dodatkowo sorc dalej ma runy ktorych moze uzywac obszarowo plus czary e-wave , ue itp w zaleznosci od sytuacji.
Fantastycznie... Za jedyne 280 many na 72 m-lev mogę uderzyć z e-wave za... ~350 Jaki jest Twój best hit z exori?

Cytuj:
Wez takie 200+ levele - jak mocno sorc bedzie expil na bahe hellu a jak mocno knight tam poexpi biorac pod uwage to ze kina musi nalurowac na siebie np 4 behe co juz jest malo oplacalne a raczej wogole a sorc bedzie se expil efektywnie i szybko jak do tej pory - tylko nie az tak szybko jak dotychczas lecz bez wiekszego ryzyka .
ED 206 level sprawdzał - na 1 behe zużywa 800-1000 many. Rzeczywiście, ideał szybkiego i taniego expa...

Cytuj:
Knight po prostu ma wieksze mozliwosci ale dalej nie poexpi se az tak ostro jak sorc.
Bo dalej bedzie walil dragi tylko nieco szybciej , dalej bedzie walil dle ale nieco szybciej , dle to szczyt mozliwosci jesli chodzi o oplacalnosc , oraz pozostale potwory z 2100 exp.
Nie wiem co rozumiesz przez opłacalność? 2UH na DLa? to się z reguły zwróci w samych gp nie licząc ew. pozostałego loota. Przy znikomym ryzyku w dodatku.

Cytuj:
Fakt wiem druid w tym momencie ma naprawde gorzej ale ma tez niewatpliwe plusy taniego zarobku. Siokanie dalej jest oplacalne , grupowe hunty wroca do lask - mowie o huntach na monsterach lepszych niz dle czy hydry.
A po co komu teraz druid i jego sio? parka knightów składa hydrę bez problemu i konieczności "zewnętrznego" leczenia. DL-e - solo. Behe j.w.

Cytuj:
bo knight wogole nie ma silnych czarow badz run ktorymi moze walic kilka monsterow naraz
Sorc już teżnie. Chyba, że mówisz o GFB bijącym <200 czy SD z ktorego nawet MDW nie yciąga powyżej 720.

Cytuj:
Zle liczysz tez koszt bo taki 111 ms czy jak to tam podales biega napewno w softach na dragach
Jasne, softy to w sumie standartowe wyposażenie każdego... (sarkazm)

Cytuj:
Szybkosc expienia i mozliwosc wubijania kilku naraz na pierwszym respie
Kilku na raz? CZYM? 2x UE zeby zabić 2-3 dragi na raz??? 2400 many dla 2100 expa????
Cytuj:
a regeneracja many? Policzyles to? Co to jest 20 many na visa przy ilosci many jaka sorc posiada ? 30% sie sama zregeneruje moze nawet wiecej.
Jasne, bo mag wcale się nie musi leczyć (często na 2 visy wypada 1 exura gran, o ile nie vita). Mana regeneruje się z prędkością 2pkt na 2 sekundy. 30% z 20 to 6. Pokaż mi miejscówkę, gdzie możesz sobie pozwolić na 6-cio sekundowe odstępy pomiędzy strzałami (oczywiście, podobnie jak Ty, pomijam milczeniem wydatek many na leczenie...).