Zobacz pojedynczy post
stary 02-07-2007, 11:36   #26
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Na wstępie jeszcze zaznaczę, że gdy knighci zaczeli cierpieć, to cierpieli wskutek ULEPSZENIA INNEJ PROFESJI. Nie OSŁABIENIA WŁASNEJ. Ba, wręcz sami niektóre bonusy po drodze dostali (tanie mfy - leczenie exurą, na przykład).

Czas pocytować nieco:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron'knight Pokaż post
Knight sie meczyl przez 10 lat to jak sorc sie pomeczy pol roku nic sie nie stanie, bo w zimowym UP maja sorca wyrownac.
I to jest złe podejście. Balansacja to NIE nadmierne ulepszanie 'przeciwnej' profesji i pogarszanie 'nieprzeciwnej', tylko wyrównanie ich.

Cytuj:
1) Zwrociles uwage na trening ale nie wspomniales o tym ze knight trenujac musi stac w miejscu przez wiele godzin i przez ten czas jest narazony nawet na straty pienieżne, a sorc trenujac mlvl moze w tym czasie zarabiac/expic (po tym UP moze niebardzo ale jakby sie uwzial).
Knight podczas treningu narażony na straty pieniężne? No ale zgadzam się, że trening mlvl sorcem jakieś korzyści przynosi.

Cytuj:
2) Mlvl ze tak powiem mozna sobie kupic, niechce Ci sie wibijac x% kupujesz manasy i dobijasz a knight zawsze musi spedzic czas na skillowaniu
Ale kogo na to stać? Mi na Infernie pomimo posiadania nienajgorszego majątku (<3 znajdowanie bohów w trupach ^^) szkoda było na to kasy.

Cytuj:
3) Nie wziales pod uwage u knighta ze uzywa run defensywnych i ofensywnych slabiej od innych profesji i duzej ich czesci nie moze uzywac nigdy albo od wysokiego (dla knighta) mlvla.
Jakby mógł to to byłby już totalna 'nierównowaga'. Ale teraz właściwie nie potrzebuje tych run - a na pewno nie tak, jak przed update. Czytałem o solowaniu dragów na 3 exurach, DLa na 1 czy 0 UHów - jeśli do takiego solo potrzeba jeszcze run, to od dziś popieram rząd PiSu.

Cytuj:
4) Silne czary ofensywne? Jakis zart? Exori hur - jedno, wielkie gowno, to samo z Exori mas.
Z tego, co słyszałem (sam nie miałem jak sprawdzić, niestety) aż tak wielkie gówno to nie jest. A co powiesz o e-wave, który nie dość, że drogi, to teraz śmiesznie słaby, czy UE, które jest ekstremalnie drogie?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
logika podpowiada, ze dla wyskillowanego knighta kick i problemy z zalogowaniem podczas bicia 3 zerkow rowniez oznacza smierc.
Oczywiście, jednak na wielu słabszych potworach wcale się tak skończyć nie musiało.

Cytuj:
Dlatego ich uzywanie jest mocno limitowane, czy to jest wada ?
Sam e-vis też kosztuje, knight bije teraz mocno i za darmo. Co mi po tych wytykanych przez knightów czarach, jak po pierwsze muszę mieć 60 lvl, a po drugie obrażenia będą śmiesznie niskie (w stosunku do kosztów).

Cytuj:
Nie, to czy zarabiasz kase zalezy od tego co bijesz, jak szybko i jak rzuca, poza tym kasa jest warta tylko tyle, na ile mozesz ja przetworzyc na expo, wiec wiekszy zarobek sorca daje wprost znacznie szybsze levele, wiekszy zarobek knighta - dodatkowe bp uh.
Można spojrzeć na to z nielegalnej strony, gdzie knight czerpie zyski na Allegro.

Cytuj:
Generalnie Cipsoft po raz kolejny pokazal, ze nie nalezy go traktowac w kategoriach odpowiedzialnej firmy dbajacej o klienta, tylko cyrku frajerow ktorym czasem cos wyjdzie, ale profilaktycznie to spieprza zeby przez przypadek nikt nie byl zadowolony.
Dobre podsumowanie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
Teraz sorcem spokojnie zrobisz tyle expa co knight, przed update knight mogl marzyc o expie porównywalnym z sorcem
Możliwe - ale większym kosztem i wysiłkiem.

Cytuj:
Przezyj knightem kick przy dragu... albo chociaz przy 2-3 guardach
Przeżyj sorcem kick przy 1 guardzie (da się, ale trzeba nieco szczęścia).

Cytuj:
Must Have? Knight tylko potrzebny byl do hydr i demonow...
DLe sorcem solo? Tylko na hlvl. Dragi sorcem solo? Można i na 28, ale jest to niewygodne i zmusza do siedzenia na jednym piętrze. Wygodnie można od ~50+, bezpiecznie od ~60+ z e-vis (przynajmniej można było). Ba, nawet GSy.

Cytuj:
I oto jedyna zaleta ktora knight przewyzsza Sorce! normalnie w ramke oprawic to!!
PS: tylko po h* mu to? a no tak, zapomnialem, zeby blokowac potwory sorcom i drutom!! wychodzi na to ze pośrednio to jest wieksza korzyść sorca niz knighta ...
Uważam, że exp w party powinien być dzielony (czego, zdaje się, nie napisałem). Dzięki temu knight spełniałby rolę typowego tanka, ale miałby expa takiego jak sorc (a lootem by się dzielili). Zły pomysł? Niestety - nie jest tak.

Cytuj:
z tym że tym PK bedzie sorcek...
M. in. do tego odnosi się moja opinia, że knightowi należy się ulepszenie, ale bez przesady.

Cytuj:
Nie wszyscy sa tacy PG ze siedza po 3h+ ze im capa nie starcza na kase...
Jak już expić, to expić, bo jaki jest sens kampić pod wejściem na expowisko godzinę, tylko po to, żeby poexpić 15 minut.

Cytuj:
Uzupełnianie - knight stoi i bloczy a sorcek sobie expi........
Vide powyżej (ad. podzielonego expa).

Cytuj:
Nie chcialo mi sie cytowac tych wad i zalet, ale ci powiem ze g**o a nie argumenty, jakos wyzej wymieniles wiecej zalet sorca, a u knighta psizesz byle co zeby wyszlo wiecej zalet...

Drastycznie? bo nadal moge expic tak samo szybko jak knight?

PS: Nie jestem zakochany w tym update ale ty tez spojrz obiektywnie - knight byl bardziej udupiony niz teraz sorc, a ludzi nim tylu gralo tylko dlatego ze to jedyna profesja melee i ludzie nim grali 4fun... nikt kto chcial pgowac nie gral knightem
Jakoś ja grałem knightem z zamiarem bloczenia, bo uważam to za dobrą zabawę (niestety, w międzyczasie ktoś odciągnął moją uwagę od Tibii i zacząłem grać w co innego ;x). W grze nie chodzi o PG. I jak mówiłem - knightowi należało się 'podpakowanie', ale mamy drobne przegięcie teraz.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kimo36 Pokaż post
Sorcerer/druid:
-bardzo opłacalne jest trening mlvl, jednym słowem przymósowa gotówka
Dodaj, że zaj*biaszczo powolna (~1k na godzine, pff, to było dobre na 11 lvlu, bo na takim lvlu to była dobra kasa, ale na 25 wymaganym na runki jest to śmiech na sali).