Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Meryba
Ten npc tak wygląda jak by to był ten drewniany klon człowieka do strzelania na stzrerlnicy ; o napisałeś co masz ale nie napsiałeś że nie mazs potworki ? Kiedy data premiery?
|
Nowy NPC jest w produkcji. Potworów nie ma ale robię wszystkie systemy potrzebne do walki z potworami(ekwipunek, życie, skille itp.).
Nie mamy ustalonej daty premiery, czasem prace idą szybciej czasem wolniej.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_
Hmm a czy każda rasa bedzie miała dostępną każda profesję? Bo krasnolud mag to coś dziwnego, nie uważacie?
|
Może to jest dziwne, ale pozostawiamy wybór graczowi. Jeśli chce grać krasnoludem magiem neich nim gra.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD
I czy ta gra będzie miała jakąś fabułę, awanse profesji? Np. mag od jakiegośtam lvla mógłby wybrac awans - czy idzie na białego maga, czy może na nekromantę. Byłoby ciekawie
|
Fabuła może będzie. Jeśli chodzi o awanse na razie nic nie planowaliśmy, ale też ich nie wykluczamy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bombek
A ja mam pytanie, odnośnie tego progrmu do stawiania serwera. Czy to będzie polegało na tym, że gracz będzie stawiał serwer i będzie grał prywatnie(OTS ) czy chodzi o to, że z powodu braku serwerów gry, gracz musi stworzyć własny, a później w jakiś sposób dane wysyłane są do serwera gry(dziwne co? w końcu jest czy nie? xD)
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion
A ja mam jeszcze takie małe pytanko. Czyli to nie jest z serwerami tak jak w tibii? Że cały czas są włączone tylko tutaj trzeba czekać aż zostanie uruchomiony? Czyli one nie chodzą 24/7?
|
Program do stawiania serwa mam tylko ja. Dotychczasowe bety nie były 24/7 ale kiedy gra będzie bardziej rozbudowana program do stawiania serwera będzie uruchomiony na serwerze dedykowanym(24/7).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
W jakim języku pisane? Silnik grafiki i input/output autorski, czy korzystacie z gotowych?
|
Gra jest tworzona w
Multimedia Fusion 2. Zgodzę się że proste gry typu platformówki są w tym programie dziecinne proste do zrobienia, jednak taka gra jak MMORPG nie korzysta z żadnych wbudowanych ruchów itp., tworzenie mmoprg w tym programie przypomina programowanie mmorpg na darmowym silniku graficznym.
Dowody na to że zrobienie w tym programie mmorpg jest bardzo trudne:
-gate online jest tworzone przez pół roku a dalej jest we wczesnym stadium
-choć tysiące ludzi na świecie używają tego programu tylko kilka mmorpg powstało/powstaje(
Atulos,
Smiley House,
Pokemon Online).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
o... kolejny home-made mmorpg w ciągu 10min
|
Gra jest tworzona już pół roku.