Zobacz pojedynczy post
stary 02-07-2007, 15:55   #17
Kucza
Użytkownik Forum

Kucza's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2007
Lokacja: Krosno

Stan: Niegrający
Kucza ma numer GG 6212963
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Meryba
Ten npc tak wygląda jak by to był ten drewniany klon człowieka do strzelania na stzrerlnicy ; o napisałeś co masz ale nie napsiałeś że nie mazs potworki ? Kiedy data premiery?
Nowy NPC jest w produkcji. Potworów nie ma ale robię wszystkie systemy potrzebne do walki z potworami(ekwipunek, życie, skille itp.).
Nie mamy ustalonej daty premiery, czasem prace idą szybciej czasem wolniej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_
Hmm a czy każda rasa bedzie miała dostępną każda profesję? Bo krasnolud mag to coś dziwnego, nie uważacie?
Może to jest dziwne, ale pozostawiamy wybór graczowi. Jeśli chce grać krasnoludem magiem neich nim gra.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD
I czy ta gra będzie miała jakąś fabułę, awanse profesji? Np. mag od jakiegośtam lvla mógłby wybrac awans - czy idzie na białego maga, czy może na nekromantę. Byłoby ciekawie
Fabuła może będzie. Jeśli chodzi o awanse na razie nic nie planowaliśmy, ale też ich nie wykluczamy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bombek
A ja mam pytanie, odnośnie tego progrmu do stawiania serwera. Czy to będzie polegało na tym, że gracz będzie stawiał serwer i będzie grał prywatnie(OTS ) czy chodzi o to, że z powodu braku serwerów gry, gracz musi stworzyć własny, a później w jakiś sposób dane wysyłane są do serwera gry(dziwne co? w końcu jest czy nie? xD)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion
A ja mam jeszcze takie małe pytanko. Czyli to nie jest z serwerami tak jak w tibii? Że cały czas są włączone tylko tutaj trzeba czekać aż zostanie uruchomiony? Czyli one nie chodzą 24/7?
Program do stawiania serwa mam tylko ja. Dotychczasowe bety nie były 24/7 ale kiedy gra będzie bardziej rozbudowana program do stawiania serwera będzie uruchomiony na serwerze dedykowanym(24/7).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
W jakim języku pisane? Silnik grafiki i input/output autorski, czy korzystacie z gotowych?
Gra jest tworzona w Multimedia Fusion 2. Zgodzę się że proste gry typu platformówki są w tym programie dziecinne proste do zrobienia, jednak taka gra jak MMORPG nie korzysta z żadnych wbudowanych ruchów itp., tworzenie mmoprg w tym programie przypomina programowanie mmorpg na darmowym silniku graficznym.
Dowody na to że zrobienie w tym programie mmorpg jest bardzo trudne:
-gate online jest tworzone przez pół roku a dalej jest we wczesnym stadium
-choć tysiące ludzi na świecie używają tego programu tylko kilka mmorpg powstało/powstaje(Atulos, Smiley House, Pokemon Online).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
o... kolejny home-made mmorpg w ciągu 10min
Gra jest tworzona już pół roku.
Kucza jest offline   Odpowiedz z Cytatem