Zobacz pojedynczy post
stary 04-07-2007, 20:58   #40
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rafals from hell Pokaż post
Uparłeś się przy tych visach... a idziesz i walisz DL'a SOLO z visów?? myślę, że nie... bo do takich rzeczy blokera potrzeba... więc po co tu shielding??? Gorsze potwory dużych obrażeń nie zadają, a exura gran regeneruje w sam raz życia na takie obrażenia.
Wybacz, ale naprawdę masz mikre pojęcie o grze magiem. Vis lub mort to podstawowa broń magów pratycznie na wszystko poniżej demona. Tak, DLe bije się solo z visa, podobnie jak hydry, dragi czy GSy (przy okazji ryzykując branie na klatę różnych wave'ów, których wy możecie uniknąć, trzymając sie na ukos). Całą drobnicę również. "Dużych obrażen nie zadają"? No cóż, kiedy walczę z 2 wampirami i dostanę 2x po 120+ to dla Ciebie to moze być mało. Dla mnie to ponad 30% hp (i 2-3 exury gran). Tak, shielding MA znaczenie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rafals from hell Pokaż post
Co do capa... Przepraszam, ale ja robie loota w bagach i wkładam tam nawet bardziej wartościowe rzeczy... Wiadomo przecierz, że idąc na hunta przypuśćmy na demony nie dzwigasz ze sobą 5 MPA!! ZROZUMCIE....
Nie wszędzie i nie zawsze da się zrobić, wynieść lootbaga. W szczególności na światach non-pvp, gdzie ew. złodziejowi mozesz "naskoczyć". Przy okazji, niski cap ogranicza też ilość zapasów, które mozna ze sobą zabrać a więc długość/opłacalność hunta. Zrozum...