Zobacz pojedynczy post
stary 04-07-2007, 22:52   #1
DJ_CMC
Guest

Domyślny Przygody Newbie.

Zainspirowany opowiadaniem Meferota postanowiłem napisać swoje przygody gdy byłem newbie.
1Jak Poznałem Tibię

To była tibia bodajże 7.6 u kuzynów zobaczyłem że zacieszają jakąś grą.
Wypytałem ich dokładnie o co w tym chodzi itp. itd.
zapisałem sobię na kartce co miałem zrobić żeby zacząć grać.
na początku pół godziny męczyłem sie z zakładaniem konta, gdy już udało mi się je zrobić ucieszony założyłem pierwszą postać -Kotek of pandoria- której i tak już nie ma no to jedziemy z koksem !

2Rookgard.

Kuzyn Radził mi żeby grał z nim na galanie ale założyłem postać na pandori,
grało tam kilka moich kolegów z ulicy (byli większymi n00bkami niż ja )
Na początek odrazu napisałem do kumpla że też gram, umuwiliśmy się w sklepie al dee miałem "drobne" kłopoty z dostaniem się do niego
mówił - Obok studni na rynku w lewo i przy moście w góre ale ja poszedłem odrazu ze świątyni w lewo. spotkałem owce i kilka królików, myślałem że nie wolno atakować ich bo one nie atakują mnie.
Wtedy wszedł jakiś koleś i wybił owce, zaczołem mówić do niego że nie wolno ich bić, on oczywiście
Cytuj:
Spier***** *ój ci f oko.
spytałem go o drogę do sklepu al dee ale na nie których polaków nie można liczyć tzn.Wal Sie ! nie rozmawiam z takimi nobami jak ty 11one~
Na mój fart kolega znalazł mnie bo poszedłem do sklepu w którym można kupić/sprzedać food.
on miał już 8 lvl więc dał mi studded armor,mace i brass shielda.
pokazał gdzie mi gdzie są raty i wyszedł na maina do carlin.
[...]
Na ratach spotkałem nowego kolege Grek Of Pandoria [Już nie gra]
offerował mi eq za zbieranie chicken feathers gdyż zbierał na addon.
Zgodziłem się chętnie i nauczył mnie reszty tzn. Trade'dowania itp.
Dodałem go do listy vip.

2.1 Rookgard - Troche śmiesznych Sytuacji.

I.Na początku wszystko do npc pisałem po polsku raz powiedziałem np. no kvrwa chce sprzedać mace i powiedziałem yes to bardzo sie zdziwiłem gdzie podziało sie moje 90 gp ;]

II.Rraz kupiłem klucz od akademi za 120 gp i present box bo dałem wcisnąć se kit że ten klucz drzwi do nowego miasta.

III.Myślałem że na rooku są tylko raty i bugi gdy kolega mi pokazał co jest za mostem to ze strachu nie mogłem trafić myszką w potwora

CDN. TBC. Na mainie będzie więcej śmiechu - Reszta Będzie Jutro.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.