Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Problemaker
Skile:
Chlopcze, jak jestes taki madry i uwazasz ze trzeba sie tyle nameczyc zeby wbic 80 skila to stan pod depo i wbij 80 magiczny skoro tgeraz obrazenia sorcow zalerza od mlvl, czyli cos jak by skill tyle ze wchodzi nam 2x wolniej, ja przez 10h robienie runek wbijam 4% mlvl wiec pomysl troche zanim napiszesz ze skile sa do dupy
|
No właśnie tu nie masz racji. Mi chodzi o to, że wychodząc sorcererem z rooka bierzesz wanda, kupujesz jakieś ścierwiackie eq, za to co uzbierałeś na rooku, i bijesz sobie cyclopy z daleka, albo larvy/rotwormy. I hity w wanda nie zależą tak mocno od mlvla i są stałe, a co najważniejsze pancerz nie ma znaczenia w stosunku o czarów. Mówisz, że masz 80~ lvl i 60~ mlvl. Ja swoim sorcem grałem tak, że runy robiłem dosłownie raz kiedyś (łącznie zrobiłem MOŻE 8 bp różnych run) i mam 53lvl i 50 mlvl. Na 80~ lvl bym miał niewiele mniejszy a może nawet taki sam mlvl jak Ty bez stania pod depo i trzepania run, bo to się nie opłaca, skoro możesz kupic mf i na expieniu mlvl Ci szybciej rośnie. Po za tym, kiedyś taki sorc dawał sobie full defa, i tu dam ci przykład 100lvl knight nie mógł mnie ubić na 40 lvlu kiedy miałem meduse shield a zaatakował mnie w połowie drogi z ab'dendriel do carlin. I jeszcze coś, nie dość, że zwiałem ale zwastowałem tylko niecałe 2 bp mf... Gdy taki sorc bez skillowania mlvl'a przychodzi i ma mnie na UE albo na mort hura (co po update nie jest takie proste oczywiście). Rozumiesz różnice?
Teraz knight. Po wyjściu z rooka co robie? Expie na ratach i na wolfach, czy idę poskillować, żebym mógł bez problemów poexpić na takich rotwormach? No przepraszam, ale taki sorcerer czy druid po wyjściu z rooka może ubić cyclopa, crypt shamblera (bo wolno chodzi..), gdzie knight może po wyjściu z rooka o tym pomarzyć! Trzeba wbić tak z 50/50 żeby móc poexpić bez problemów na takich rotwormach itp. Wiesz, niektórzy grają w Tibie 4fun i nie każdemu chce się zwastować dnia czy dwóch na wbicie tych 50/50... Dlatego kiedyś się brało sorców, bo szybko się expiło, byli dobzi do pk itp. etc. Teraz CIP'ki dali coś knightom i pallom, a dlaczego zabrali sorcom? A no dlatego, że sorc i druid dalej byli by za dobzi. Teraz 100 knight z dobrym skillem i 100 sorc mają ze sobą w miare równe szanse. I o to tutaj CIP'om chodziło.
I nie mów mi, że nie mam racji, bo potwierdzki Ci to każdy sorc i każdy knight co tutaj napisałem.
BTW człowieku możesz troche mniej przeklinać? Pokaż chociaż Ty, że nie jesteś jakimś dzieciakiem nadużywającym przekleństw.
I jescze jedno, częstotliwość moich odpowiedzi może się trochę zwiększyć, bo forum strasznie długo mi się otwiera.
ZA WSZELKIE BŁĘDY I LITERÓWKI NAJMOCNIEJ PRZEPRASZAM.