Temat: Sesje RPG
Zobacz pojedynczy post
stary 24-10-2004, 16:43   #80
Arqan
Użytkownik Forum

Arqan's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2004
Lokacja: Szwecja

Arqan ma numer GG 6185045
Król Hmmm

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Arqan : z tych, ktorzy grać będą, to chyba większośc wie, jak wygląda system monetarny. Z wypowiedzi wywnioskowałem, że będą grać głównie ludzie, którzy już conieco wiedzą o systemie. I dobrze.

Co do sklepów... no cóż, your the DM. Jak się udam do sklepu, to ty decydujesz, co będzie dostępne i po ile, i na ile pójdziesz na rękę graczom, to już twoja sprawa. Wiadmo, że zwykły miecz długo, to w każdym miasteczku pewnie dostane, a jak będę chciał to samo w wersji wyostrzonej migbłystalnej i nie wiadomo, co jeszcze, to se trochu poszukam, a i tak pewnie skończy się na wykonaniu go na zamówienie

A mnie natomiast zastanawia, czy byli by chętni do zagrania PBEMa albo PBFa (przez e-mail lub forum, jak by ktoś nie wiedział, co te skrótu oznaczają) Ja bym mógł to poprowadzić, ino czy ktoś byłby chętny do zagrania?
Jeśli tak, to ja bym wolał przez e-mail, ale jak będzie dużo więcej chętnych na forum, to i forum może być. Gra przez e-mail ma tą zaletę, że gracze tak na prawdę nie wiedzą, kto kim gra i jest możliwe poprowadzenie kogoś nieco inną drogą, czasem przedstawienie mu świata inaczej w razie potrzeby itd. Natomiast na forum gracze chyba jakoś tak większoą więź czują, bardziej, jak gra na realu chyba.
Jakos narazie nikt sie nieodzywa co do tej sesji na Ircu , hmmm MatKus niegralem jeszcze na PBF czy PBEM, ale wtedy jakbys prowadzil musial bys wysylac emaila do kazdego z nas pokoleji, chyba.
Jesli bedziesz prowadzic to sie zglosze, ale zobaczymy co wyjdzie z tej mojej sesji
pozdro

RPGowcy tego forum - Laczcie sie i wznoscie z nami modly!! Celem naszym jest laska moderatorow i blogoslawienstwo subforum o naszych przygodach...
Arqan jest offline