Zobacz pojedynczy post
stary 06-07-2007, 05:05   #46
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

A co tak sie uparliscie tego visa
Mag dawno temu walil glownie z hmm ktory jest slabszy niz vis i jakos wychodzil na tym do przodu a po czasie stawal sie i tak najpotezniejsza bronia i w walce z potworami i w pvp.

@Mazgier
Jak ci przeszkadza to ze walac z visa stoisz na wave i dostajesz obrazenia i czasem nie trafisz wal z hmm:
1. Leczyc sie bedziesz zadko - a twoj gran da ci tyle ze nawet manasow nie bedziesz musial nosic , trafisz zawsze i mniejsze ryzyko
Kiedys tak sorce expily. Wiem ze hmm teraz jest o wiele slabszy niz kiedys , ale to zalezy o jakim levelu piszemy im wyzszy level wieksze bezpieczenstwo mozesz sie na visa przezucic Im slabszy atak (hmm) tym mniejsza roznica w zadawanych obrazeniach sprzed update jak i teraz bo zmalala procentowo.
Takiego hmm do 100 lvla nie za bardzo straty odczujesz , potem mozesz se visa uzywac , kto ci broni.
Wiem kwestia przyzwyczjenia , kidys z hmm naprawde trudno sie expilo (a to byl glowny arsenal postaci magicznych) i jakos dawali se rade , teraz nawet hmm masz na hotkeyu.

Strzal z hmm mimo ze slabszy niz vis kosztuje 20 gp ale koszty leczenia =0 no i ryzyko male. Nawet za czasow samych run dobry sorc potrafil wybic sie na 1 miejsce w walce o 100 lvl (rozdzek tez nie bylo) , potem zgraja dzieci jak wprowadzili tania mane i wandy przezucila sie na sorcow bo to okazala sie najlatwiejsza profesja - teraz sie wroca tam gdzie ich miejsce albo skoncza z tibia nie dbam o to , zostana ci najlepsi ktorzy za ciezkich czasow dawali se rade to i teraz se dadza.

Najsilniejsze profesje powinny byc w rekach najlepszych graczy .

Biorac pod uwage 120ms to sila hmmu sprzed update a visa obecnie byla porownywalna , kiedys 120ms expil se oplacalnie i szybko z hmm o sile obecnego visa wiec nie widze problemu i teraz - pozostaje kwestia umiejetnosci ale to juz indywidualna sprawa kazdego gracza.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz

Ostatnio edytowany przez mago - 06-07-2007 o 05:08.
mago jest offline