Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Problemaker
Jesli wy to nazywacie balansacja profesji to ja jestem krolowa Angli. Zaraz all napisze. Wiec po pierwsze:
Czary Knighta:
Dodali wam exori gran z którego hity wchodza po 500~ i używa sie go mając 320 many. wniosek- 150 knight walnie 1100 dmg zurzywajac 640 many przy czym 150 sorc walnie 900(max!) z ue urzywajac 1200 many, gdzie tu sens?
Hity knighta:
Zgadam sie ze powinni je podniesc ale to co widze to chyba lekka przesada. 60 knight wali tyle co 200 sorc i to za free! rozumiem ze czasem sie nie trafi wejdzie jakis lipny hit, ale badz co badz jest to uderzenie za darmoche, 50 knight soluje draga bsem(!) bez uha ani manasa, co teraz przez jaka kolwiek profesje magiczna nie jest mozliwe.. moge sie tak rozpisywac dalej na przykladach roznych potworkow itd ale po co? I tak bedzie Hurra! nnie ma juz sorcow! knight pwnd!
Skile:
Chlopcze, jak jestes taki madry i uwazasz ze trzeba sie tyle nameczyc zeby wbic 80 skila to stan pod depo i wbij 80 magiczny skoro tgeraz obrazenia sorcow zalerza od mlvl, czyli cos jak by skill tyle ze wchodzi nam 2x wolniej, ja przez 10h robienie runek wbijam 4% mlvl wiec pomysl troche zanim napiszesz ze skile sa do dupy
Rzekomy balans:
Do pallkow nie mam zadnych zastrzezen, nalezalo im sie podniesienie hitow itd. Knightom zreszta tez, nawet do obecnej postaci. Ale po kiego chuja bylo ruszac sorcow?
Za all bledy przepraszam, pisalem tego posta w pospiechu
|
1. Nie dodali exori gran - a raczej zmienili nazwe starego exori - kosztuje 340 many i hity 500 to ci wchodza naprawde na duzym levelu ja na 117ek mam 350-360 (w lapie ave sword 93) , zwykle exori raczej jest dodane slabsze o wiele od starego exori koszt 120 many.
2. Moze i 60 knight walnie wiecej jak 200 sorc ale zalezy z czego ;P Sorc ma caly arsenal hitow knight jest w tym ubogi i nie da sie tego porownac dodatkowo sorc moze dolozyc obrazenia z rozdzki.
A kto ci broni sorcem expic np z hmm - i leczyc sie bedziesz bardzo zadko , i bezpieczniej , a jak chcesz wiecej wrazen mozesz walic z visa takiego dla i zapewniam cie ze w 8 na 10 przypadkow ubijesz go szybciej niz knight.
3. Nie porownuj 80 mlvla z 80 skilem bo tego nie da sie porownac - skad wiesz ze 80 skil = 80 mlvl (jesli chodzi o wzrost sily?) , dodatkowo ty trenisz expiac juz od samego poczatku z rozdzka lub wandem potem z visem czy mortem , knight dupnie skiluje expiac musi swoje odstac.
4. Widzisz - balans polegal na trym by glowna role graly mlvl lub skile , i by w przyszlosci (co juz zaczynalo miec powoli miejsce nie powstal z tibii OTS - latajace 200+ levele bijace wszystko i wszedzie) Dlatego musieli zmniejszyc wplyw levela , oberwalo sie przy tym magicznym bo tylko im rosla sila wraz ze wzrostem levela. Do tej pory bylo tak ze : 100 sorc walnal (strzelam) za 200 , 100 ek za 100 (podaje srednie) , 200 ms za 300 200 ek za 100 , 300 ms za 400 300 ek za 100.
Mowie o podstawowych atakach nie exori czy np ue lub wave.
I tak sila mogla rosnac w nieskonczonosc az do granic takich ze "tibie dalo by sie przejsc w stylu chucka norrisa" . Nie tedy droga kiedys to musieli zrobic za co ich pochwalam. Teraz jest po rowno chociaz postacie magiczne dalej maja najpotezniejsze runy i czary.