Sprawdzałem i tak jak napisałem łukiem najlepiej z dalsza,kusza z bliższa(według mnie) a co do tego że poskosie to się zgodze sprawdzilem to i prawie zawsze byly hity(na amazonkach 5sqm JAxxxxAMAZON odemnie po skosie) srednio 90-95%przypadkow to trafienia

a jeszcze jedna teoria: kiedys jak już się wyskilowałem (tydzien walenia spearami i kamieniami) poszłem do kopalni z łukiem z początku miałem słabe hity rzadko trafiałem ale po wystrzeleniu 100 strzał hity były już dość wysokie i regularne.Zmieniłem na kusze i z początku soldier poszedł na 8 boltów

po wystrzeleniu około około 50 boltów hity były już lepsze może czas w jakim używamy broń ma znaczenie np mamy łuk super hity 100+ zmienimy na kusze 50+ po wystrzenielu xxx boltów walimy za 150+ tak samo mamy bron np bright sword w lewej rece na obrazku i walimy za 150+ zmienimy do prawej i napoczątku walimy za 50+ po chwili za 100+ i po jakims czasie nasze max hity myśle że to ma znaczenie.
Jutro się jeszcze pomęcze.Narazie moja teoria aby stac od celu pionowo,poziomo po skosie
nie krzywo,wtedy nasze ataki sa najcelniejsze
TAK
MXXXXXM
XXXXXXX
XXXXXXX
MXXPXXM
XXXXXXX
XXXXXXX
MXXXXXM
NIE
MXXXXXX
XXXXMXX
XXXXXXX
XMXXXXX
XXXXXPX
XXXXXXX
XMXXXXM
M-potwór
P-gracz
X-kratka(puste pole)
A odległość to 3-4 kratki pomiedzy nami a potworem, tak według mnie najczęśiej trafiamy.Czekam na opinie innych