Temat: Sny
Zobacz pojedynczy post
stary 12-07-2007, 01:00   #225
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stun Pokaż post
Szkoda, nie miewam snów prawie wcale, jakies rady, aby byly ciekawe?. Wie ktos cos na temat swiadmomych snów, jak je "wywolac", albo nawet zwykle sie przydadzą, bo nie śnię wogóle, więc pytanie do doświadczonych, jak wywołać sny? ;-)...
1. Każdy ma sny (chyba że palisz, pijesz i dajesz sobie w żyłę przed snem, no to nie masz snów ).
2. Zamów sobie Dream Herb w jakimś internetowym sklepie. Ja mam zamiar zamówić. Podobno świetny efekt. 25 gramów 25 zł ;p
3. Rozwój energetyczny metodą NEW. Podobno jak dobrze poskillujesz, to spontanicznie będziesz miał LD. Ja troszkę się tym bawię i mam 2x w tygodniu LD + tygodniowo zapamiętuje ~15 snów.
4. Po przebudzeniu się NATYCHMIAST (z czym u mnie jest kiepsko) zapisz jakieś kluczowe skojarzenia dotyczące ostatniego snu. Ja najczęściej myślę o śnie. Przypopinam sobie go, a później zamiast go zapisać... zasypiam i rano mam tylko jego szczątki :/
5. Dużo o tym myśl. Naprawdę pomaga. Spróbuj często marzyć, a nie będziesz miał LD a w śnie i tak będziesz latał, oddychał pod wodą, rookował MDW i spełniał podobne marzenia.
6. Afirmacja. Ja np. powtarzan "Ja wiem, że to jest świadomy sen". Nie mają sensu teksty "Następnym razem gdy będę śnił... bla bla bla, stanę się świadomy", bo to odnosi się do tego co będzie i zostanie zakodowane tak w podświadomości i nigdy może nie nastąpić. Afirmuj coś, co już się stało lub jakby się właśnie działo np. "To jest sen. Ja wiem, że to jest sen" itp.
Powtórzysz sobie to we śnie i teraz jest wielka chwila. Jeżeli będziesz wstanie sobie przypomieć sens tej wypowiedzi, masz LD, jeśli nie, będziesz to powtarzał i nawet nie zauważysz, że śnisz (często tak kiedyś miałem).
7. Dziennik snów. Wyrabia jakiś nawyk i polepsza zapamiętywanie (szczególnie fajne, że np. nie pamiętasz żadnego snu sprzed tygodnia, a w dzienniku przeczytasz zdanie i już pamiętasz cały sen.
8. Googluj. Tam jest naprawdę tego dużo.
9. Jakiś konkretny układ ciała (nogi lub głowa na północ - nie pamiętam ).
10. Podobno wizualizacja czerwonego światła pod brodą pomaga w zapamiętaniu snu.
11. Czasem pośpij w dzień. Można naprawdę gładko przejść z bety do alfy i mieć odrazu LD, słysząc nawet co się dzieje w RL.

Jeszcze jest trochę sposobów, ale wyleciały mi z głowy.
Jak widzisz, jest z czego wybierać.

edit:
Byłbym zapomniał o najpopularniejszej metodzie.
12. Testy rzeczywistości. Co jakiś czas spróbuj wykonać jakąś czynność, która pozwoli Ci określić, czy śnisz. Za każdym razem musisz się w to wczuć, bo jeśli zrobisz to mechanicznie, to tak samo zrobisz to we śnie i tego nie zauważysz (tak jak z afirmacją).
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem