Zobacz pojedynczy post
stary 14-07-2007, 00:23   #26
Ragap Wir
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: Uhowo

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 51
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
Domyślny

Widzię że ładnie żeście pojechali moją obiektywną wypowiedź. Ja skomentuje wasze nie ma ciekawych dyskusji bez zgrzytów.

Cytuj:
co do Trylogii Husyckiej nie ma znowu tak dużo historii. Fakt, daty, niektóre wydarzenie trochę niszczą akcje, ale i tak książki godne polecenia. I po Eragonie chyba odrobine za bardzo pojechałeś... Fakt, nie jest to nic wybitnego, ale podobać się może z racji na lekkość i charakter.
No może nie ma tak dużo historii ale za to nazw jest od licha przynajmniej w borzych bojownikach. Co do eragona nic w tym wartościowego nie ma nie ma myśli ponad czasowych jak w WP itp. a nawet jest bardzo wiele nawiązań z innych książek a 2 część tego autora to juz była klapa ponieważ bardziej ciekawa stała się postać wcześniej drugo planowa od głównej, zmiana lekko konwencji pisania eh i powiuedz mi ktoś że warto to kupić. Jeżeli mam coś kupywać co nie ma większych wartości to horrory nie fantasy
Cytuj:
@Ragap Wir: slownika tez pewnie w zyciu nie miales w reku.
Słofnika nieh se zastanowie ras jak bułem maly
Cytuj:
R.A Salvatore - seria książek o podmroku, zwłaszcza o Drizzt Do'Urden, choćby takie jak Trylogia Mrocznego Elfa, Trylogia Doliny Lodowego Wichru ...
A ja przeczytałem aż 5 książek salva o caderlim i były dla mnie fajniejsze niż drizzt bo on jest oprzereklamowany po 6 książkach już się nudzą jego tragiczne przemyślania i wychodzą bokami
Cytuj:
@Ragar
A widziałeś, co napisałem? Napisałem, że MIMO IŻ większość z książek o grach jest pod względem budowy itp. (i oceny fachowców) cienka, to ja jednak odczuwam z ich czytania przyjemność, nie wiem czemu.
Po pierwsze ro ragap !! Rozumiem cię, sam teraz bym nie pogardził książką z FR czy DL ale nie nakłaniam do kupywania ich to jest subtelna rużnica. A przyjemność mi sprawia czytanie każdej książki która choć troche jest ciekawa.
Cytuj:
Żeby czytać książki Salvatore'a trzeba być fanem Forgotten Realm. Inaczej jest to straszna kaszana. Ja fanem jestem i mam tego sporo, choć z tych klimatów dużo lepsza jest Wojna Pajęczej Królowej, w 6 tomach.
ziomuś co ty za bzdety gadasz. Ja nawet w newer winter nigcht jakoś tak nie grałem. Ani w nic z FR nawet w prawdziwe RPG nie grałem, co prawdzie prawdy troche w tym jest ponieważ prawie nikt nie kupi książki salva jeśli nie jest miłośnikiem tego świata FR ale jak ktoś znajomy ma to można poczytać te książki jak nie ma się lepszych i nie trzeba być fanem tego żeby się spodobały.

PS. Odnośnie ort. musicie ją zaakceptować taką jaka jest, ważne są wypowiedzi a nie koncówki w słowach.
PS2. Kolejny bogaty post w treść ale krótszy niż poprzedni
PS3. Zawsze trzeba pamiętać że ludzie mają różne zdania i gusta i ja je szanuję jednak prubuję je zmieniać tak samo jak zmieniają się moje.
Ragap Wir jest offline   Odpowiedz z Cytatem