Zobacz pojedynczy post
stary 14-07-2007, 14:50   #1
Kshaq
Prezes Supportu

Kshaq's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Domyślny Życie sorca po update - brak perspektyw i możliwości zdobywania doświadczenia.

Jak każdy wie, albo i nie wiem Letni update 2007 pogrążył postacie magiczne (w tym mnie). Jakie są moje odczucia związane z updatem? Całkowicie negatywne. Dlaczego? Tak to prawda, update ma swoje dobre strony, jednak nie dla postaci magicznych. Jeżeli CipSoft trąbi o balansacji niech ją zrobi, proszę bardzo, jednak mogli by zrobić prawdziwą balansację. Nie będę poruszał sprawy Rookgaardu, bo o tym się wypowiadałem gdzie indziej, więc tą kwestię pozostawię w spokoju.
Jak widać CipSoft dobitnie pokazuje nam, że z każdym updatem popełnia coraz więcej błędów. Rok temu znacząco ułatwili grę postaciom magicznym. W tym roku większość tego co mieliśmy nam po prostu odebrano. Co będzie w zimowym/letnim update? Czy CipSoft zabierze to co dał paladynom i rycerzom? Tego nie wie nikt, jednak już na TS widać było jak CipSoft przesadził z balansacją (hity po 800 z gwiazdek).
Co do samej balansacji - Tibia ma już 10 lat, w tym czasie przeprowadzono masę aktualizacji, a mimo to - te najważniejsze aktualizację z przeciągu 2 lat nie wyszły im zbyt dobrze. Jeżeli coś się dało w jednym updacie w drugim nie powinno się tego zabierać.
Po tym update widać jak CipSoft przewidział to co stanie się po updacie ulepszającym postacie magiczne. Teraz żeby dobrze wyjść w oczach rycerzy i paladynów większość rzeczy po prostu nam zabrał. Co zrobi w kolejnym updacie gdzie podobno ma balansować postacie magiczne... Jeżeli kolejny update ma być dla sorców kolejnym pogromem 50% postaci magicznych podziękuje za grę (jeśli te 50% nie zrezygnowało po tym updacie).

Na koniec nasuwa mi się jedno pytanie.
W związku z update wzrosła liczba rycerzy i paladynów. Ich siła nie zatrzyma ich teraz przed niczym. Wiąże się to z tym iż większość expowisk postaci magicznych zostało im zabrane. Co w tej sytuacji mamy robić, gdy widzimy na tombie nie jednego lub 2 paladynów jak było dotychczas a 10?
Jeżeli ktoś zna dobre miejsce na 40 sorca druta niech się wypowie w tym temacie. Jeżeli ktoś ma odmienne przemyślenia niech zachowa je dla siebie. Po prostu opisałem spojrzenie na życie sorca po updacie (bo głównie o niego mi chodzi) oraz na kolejne aktualizację tibii.
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.