Temat: Engine Tibii
Zobacz pojedynczy post
stary 27-10-2004, 13:02   #15
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny It is so easy!

Ekh, chciałem na to odpowiedzieć ale widzę, że już to zrobiono, nawet kilka razy
Jeśli chcesz aby twój procesor trochę odpoczą to wejdż w opcje/grafika/ zaawansowane i tam suwak ustawna minimum. Miwtedy wykorzystanie procka spada do niecałych 40%.
Cytuj:
może specjalnie jest tak zrobione żeby zupełnie zamulało przy dwóch klientach (MC)?
Nie zupełnie. To chyba nie działa tak. Słyszałem o ludziach co mają po 5 tibii na raz i jakoś sobie radzą. Nie jestem programitą więc nie potrafię tego wyjaśnić. poza tym kiedy odpalisz przytibii jeszcze jakiś program co zjada troche procka to przydział na tibie spada

skoro zmniejszajac jakosc animacji procek odpoczywa to problem nie lerzy tutaj w grafikach. poza tym to bylo by glupie bo grafiki to pliki a nie jakies polecenia dla procesora.

a co do tego wyswielania tych 20k grafik to delikatnie mowiac jest to bezedura() 20k to chyba zamalo nawet na samego rooka. W komputerze sa informacje jedynie o otoczeniu bo gdyby do kompa przesylano informacje o calej mapie to tworzylo by to niewiarygodne mozliwosci dla cheterow. wtedy na pewno powstalby jakis program do teleportacji czy cos w tym stylu. Nie wspomne tez o fakcie iz przesylanie jednego pakietu informacji zajelo by kilka ladnych godzin

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem