To teraz troche historji odemnie.
Kult Satanistyczny, siega paradoksalnie czasow na dlugo przed chrzescijanstwem. W tych zamieszlych czasach pentagram byl symbolem bogini Wenus, a kim ona jest ch7yba nie musze tlumaczyc. Idziemy dalej?
W wersji biblijnej Szatan to taki koles z glowa kozla? Przeciez koza byla sytmbolem dobrobytu. Wiekszosc innych symboli satanistyczntch zostalo przeniesionych z starych religji, tylko im biegun zmieniono. Pentagram mial bys pierwszym symbolem Olipiad, czasu pokoju, a sami wiecie czym sie stal. Dlaczego? Koscioł w poczatkach swego isnienia mial wiele problemow. Jak naklonic wyznawcow Zeusa do klepania rożanca?(cos jak uczenie Babci rozancowej obslugi interentu). Wiec wszytko co kojarzylo sie pozytywniez starymi religijami stalo sie symbolem zla, a tych ktorzy wiedzieli jaka jest prawda tepiono jak sie dalo. Tak to sie ciagnie, przeszlo 2000 lat. Nie neguje istnienia Boga, ale kosciol uwazam za narzedzie polityczne(jestem harcerzem a nie boje sie tego powiedziec), i nawet jesli to sie zmienilo, to nie na tyle zebym zaczą chodzic i sluchac co mi książula klepia.(satanista tez nie jestem)