Magic level, prawdę mówiąc, potrzebny jest teraz głównie do używania UH, więc nie jest już tak ważny dla palka, jak kiedyś (kiedy to z niecierpliwością czekało się na 15 mlvl, a znim SD i niewidzialność

). Tak więc, nawet jeśli mam pełen pasek many, nie spalam jej od razu. A nuż przyda się na magic shielda w krytycznej sytuacji. Wracając do tematu, shielding także jest ważny dla paladyna. Nie mówię tu o tym, że ponoć liczy się on połowicznie przy noszeniu broni z amunicją, ale o tym, że rozliczne rodzaje spearów stanowią wspaniałą alternatywę dla łuku/kuszy. Nie dość, że kupno 15 royal spearów opłaca się znacznie bardziej, niż powiedzmy 500 boltów (które starczają na mniej więcej tyle samo czasu), to jesteś chroniony przez tarczę.
@Mbaton
Fakt z tym PACCem, nie zwróciłem uwagi. Już wprowadziłem odpowiedni edit. Co do wypalania many, miałem na myśli, że nie spalam na raz całego paska. Po prostu utrzymuję jej poziom mniej więcej na full. Kiedy się zapełnia, rzucam jakieś drobne zaklęcie, by zawsze mieć sporo many w zapasie (raz mnie to uratowało przed PK). Siła runek SD w użyciu palka została mocno nadszarpnięta (nie mówiąc już o masie substytutów dla nich w postaci mocniejszej amunicji), więc mylnym byłoby stwierdzenie, że przydatność mlvlu palka zupełnie się nie zmieniła.