Zobacz pojedynczy post
stary 24-07-2007, 21:00   #11
Corgar Frizz
Użytkownik Forum

Corgar Frizz's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa

Corgar Frizz ma numer GG 919691
Domyślny

W tibie gram od jakiś ~2 lat. Szczerze mówiąc nie zwracam uwagi na jakie strony wchodzę... Wcześniej ktoś powiedział że hacki są w 80% spowodowane przez okradanych, ale tak naprawde to 100% hacków jest spowodowane przez głupotę ludzką! Wystarczy taka prosta rzecz jak ustawienie w firewallu zapytanie o dostęp do internetu przez każdy program. Gdy Trojan chce wysłać pasy musi się połączyć z netem, i wystarczy nie pozwolić łączyć się trojanowi połączyć. W tym cała filozofia.

Na swoim kompie wiele razy miałem keyloggera, a jakoś nigdy nikt pozamną nie korzystał z mojego konta.

Cipsoft może zrobić "fikuśne" zabezpieczenia ale to nic nieda! Wyspecjalizowany program ( nie keylogger, bo keylogger przechwytuje znaki wprowadzane do windowsa ) wyciąga hasło prosto z
tibia . exe podczas logowania ( tak mi się wydaje, nie bardzo się tym interesuje ) i żadne, ale to żadne zapezpieczenie ze strony Tibii nic przeciw takiemu programu nie da.

Ale w końcu jesteśmy w polsce... Ktoś mi ukradł konto, więc to wina Cipsoftu który nie umiał zabezpieczyć tibii. A okazuje się że okradziony zainstalował jakiś program od "najlepszego kumpla".

Jak pomysleć to jest jeden sposób od strony Cipsoftu żeby powstrzymać fale hacków: przed założeniem konta trzeba było przejść przez test na IQ, a potem jeszcze dostać informacje o tym jak zabezpieczyć kompa za pomocą firewalla, ale znając polaków to by tylko ponarzekali że trudno odpowiedzi to testu w internecie znaleźć...

Takie jest moje zdanie na temat głupich dzieciaków które nie umięją sie zapezpieczć a potem jęczą że zostały okradzione.

Co do przykładu z bankiem: programista za dużo ryzykuje tworząc wyspecjalizowany program do przechwytywania hasła bankowego, a zwykły keylogger w tym wypadku nic nieda gdyż zwykle trzeba wpisać tyko część hasła na stronie internetowej. Jednakże gdyby ktoś się uparł to i tak dałby rady wyciągnąć do banku, zbierając dane z kilku sesji
W tibii to zabezpieczenie gówn* by dało, bo hasło jest wyciągane podczas logowania z tibia . exe

A pozatym konta w banku też są kradzione tylko na takim forum jak to się o tym nie mówi bo mało kto ma tu konta, a ci co mają napewno umieją się zabezpieczyć.

Corgar Frizz

I am bone of my Keyboard
Internet is my body and Site is my blood
i have created over a thousand threads
unknown to mods nor known to spammers
have withstood the flames of many flamers
yet those flamers cant do anything
so as i create

Unlimited Topic Works

わたしのパン... わたしのパン...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 24-07-2007 o 21:33.
Corgar Frizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem