Zobacz pojedynczy post
stary 25-07-2007, 22:28   #26
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Co do opłacalności, to prawda jest taka, że obecnie knight i mag są daleko w tyle za paladynem. Przykład? Proszę bardzo, wczoraj wybrałem się (119 rp, 97 dist, royal speary) na poi dls hunt z kolegą knightem (122 ek, 90 axe, sca).
Na 10 dli dostawał więcej expa gdzieś z 5-7 + wpadło mu kilka fajnych hitów (350+). Zużył za to uhy i manasy warte w sumie ~25-30k.
Ja natomiast, mimo że dostawałem mniej expa (głównie dzięki temu, że speary mają duże szanse na missy), to zamknąłem się w granicach 1.000 gp za hunt: 500 gp za 30 royal spearów i reszta za kilka minut zużytych soft bootsów.
Nie wypadło nic prócz itemów klasy p bolt, scale itp.
Mimo, że zrobiłem mniej expa, nie wpadały mi hity 350+, to wypad ten w żaden sposób nie był dla mnie waste.

I taka właśnie jest zasada pomiędzy knightem a paladynem obecnie: knight bije więcej i lepiej, ale drożej. Paladyn nieco słabiej, ale za to przy minimalnych kosztach (dzięki rewelacyjnym royal spearom). Teraz praktycznie nie ma opcji, żeby paladyn wrócił z jakiegokolwiek huntu z waste (odliczając demki solo na 60 lev etc), choć ma mniejsze możliwości do pg niż knight.

@ dmg paladyna vs dmg knighta

Na niższych lev może to nie jest aż tak widoczne, ale na wyższym lev, mając anni/warlord arena weapon to knight ma silniejsze ciosy- ma wyższą średnią hitów/mniejsze szanse na pudło (co przekłada się np. w tym moim przykładzie w większej ilości expa za dla) oraz wyższy max hit (znów na przykładzie, różnica best hitów mojego i tego knighta to ok. 80 dmg- 320 a 401).

@ Up Vil

Przed update expienie paladynem wcale nie było takie wydajne, a jego przewaga w opłacalności np. na gsach brała się nie z siły boltów, ale z tego, że nie walczył melee (w przeciwieństwie do rycerza).

A, i wiecie co.... uświadomię co niektórych na koniec.....

Knight nie bije za darmo, bo musi sobie kupić lub lootnąć broń oraz kupić uhy lub manasy.

@ Down

Zasadniczo chodziło mi troche o co innego, bo w normalnych warunkach 100+ knight raczej zawsze prześcignie 100+ palka. Prawda, przy zwiększonych kosztach, ale na wyższym lev exp jest ważniejszy od kasy.

Zgodzę się jednak, że w tym update to paladyn dostał najwięcej- możliwość expienia tak taniego, że nie będzie dużą przesadą nazwanie go darmowym

Ostatnio edytowany przez Kojotes - 25-07-2007 o 23:21.
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem