Cytuj:
Oryginalnie napisane przez De'Leash
Palladynowi odjelo sile magii czyli sd,teraz nie ma po co z nich strzelac chyba ze nie zal mu kasy na te marne hity z tych runek.Zostal wyposazony w nowe przydatne tak jak knightowi czary w expie i w wojnie.(Zauwazyliscie ze najlepszy pallek ma okolo 225 lvl?podczas gdy inne porfesjie przekorczyly bariere 300lvla a co za tym idzie pallek jest slabszy od innych profesji o 90-100lvl)
|
Generalnie zgadzam się z tym fragmentem wypowiedzi, ale...
1. Nie czary, ale czar, tylko jeden- exori con, ethereal spear. Na moim lev ciągnie toto 2x tyle many co vis i zadaje x0.5 tyle dmg co vis (sorca na moim lev z normalnym mlev). Więc średnio się ten czar opłaca... No chyba że trapneliście na wojnie 140 ek i to moje 30 hp zadane jemu z exori con przeważy szalę zwycięstwa
2. Praktycznie zabierając paladynowi runy SD, Cipsoft w ogromnym stopniu upośledził tą profesję jeśli chodzi o pvp. Z power boltów, czyli najlepszej racjonalnej broni dla paladyna można zadać bardzo losowe dmg, równe ok. 50-70% siły sd (z braku lepszego przykładu bazuję na swojej postaci). Assassin stars, oki, bardzo fajne, wg moich obserwacji mają siłę 90-110% mojego starego sd, tylko co z tego, jak pieruńsko nieopłacalne na coś innego niż anni, a i ten maxymalny hit wejdzie raz na 10 czy 15 gwiazdek.. Ów trapnięty 140 ek prędzej padnie od exori gran combo niż od spamu assassin stars.
3. Paladyn nigdy nie nadawał się zbyt dobrze do masowego pg (przed update udanie rywalizował z druidem o ostatnie miejsce w tabeli). Tak też i jest po tym upie. Spox, częstotliwość regularnego expa wzrosła (z 55k/h na edron d lair jakie robiłem przed update na 75k jakie robie teraz), ale bez run cięzko jest mi wyciągnąć więcej niż 100-120k/h na frostach/poi dls (cytując mojego kolegę 130 elite knight /po up/: "120k/h? lol its noob exp"). Swoją rolę odgrywa tutaj też brak obszarowego direct damage spella.
Pozdro.