Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199
69 ms z 55mlvl na 1h stone tomb wbijałem 65k/h tracąc 8bp mf,zrwacało się tylko wtedy gdy spadła vampira - czyli raz na ruski rok
100ek+,skil 88~, broń z 3 areny 75/h tracił 2bp mf wychodząc na + z 6k
Więc kurwa powiedźcie mi czy sorc wyjdzie kiedykolwiek na + z jakiegolowiek hunta na tombie jeśli nie spadnie mu item wart 15k+ nawet gdyby miał ten zasrany 100lvl.
|
Może pora zmienić styl gry/expowisko?
Cytuj:
Gdziekolwiek nie ide knight i pall,d-lair,hero,tomb,ankh drags necro etc
|
Wielka mi zmiana, wszystkie expowiska zajęte przez kina i palla dla odmiany, zamiast przez sorca

Weź pod uwage, że przed update wojownicy byli ograniczeni do kilku tylko miejscówek, jeśli chcieli mieć jednocześnie i zadowalający exp (który był niczym w porównaniu do tego, co robili w tym samym miejscu magowie) i choć kilka gp na + . 100 palek gdzie mógł iść? Edron/Venore d lair? Poh/gs island? Przy większych kosztach vamp hell, quara hell czy culty? Gdzie miał jeszcze chociaż to marne 50k/h+ i cień szansy na profit?
Nadal pamiętam, jak jakiś ~130 sorc dawał kiedyś na Tibia.de ss z lootem z Calassy: na 20 bp many lootnal 7 finów, 2 w helmy, c arma i skull helmet. A jak brział komentarz na zdjęciu? "could be better, only 160k/h and average loot". Czy jakikolwiek wojownik dałby radę wyciągnąć choćby połowe tego expa i loota? I jak niebotyczne ilości run i manasów by zużył?
Cytuj:
Brat palkiem na 38lvl bierze 20 royal spearow,idzie na stone za tp i wychodzi 3k na + w samej kasie.
|
Pogadamy jak złapie freeza na pare sekund.
Cytuj:
Teraz taki najt bierze byle broń z 2 areny idzie na dl i sie leczy exurkami na manasach, no więc czy tylko magowie zyskali na tańszych manasach?
|
Wcześniej często miał nawet problem, żeby zabić dla z samej broni. I gdzież tu sprawiedliwość?
A na tańszych manasach zyskał każdy, tylko że magowie nieporównywalnie więcej niż reszta.
Cytuj:
Przed update widzniały nicki najtów/pałkow razem z magami w xp na 1 dzień,teraz nie ma tam nawet więcej niż 10 magów.
Kto przekroczył bariere 300lvl? Mag i knight,czyli jednak dało się expić najtem.
|
Zwłaszcza palkowie

Nie wiem czy wiesz, ale ostatnie nowe światy, Nerana i Ocera jakieś 3-5 tygodni po żałożeniu w ich top scores na erigu było (nie pamiętam dokładnie liczb, ale coś koło tego) 7 paladynów, 51 knightów, podobnie druidów i resztę sorców (~180) oraz 15 paladynów, 57 knightów etc etc.....
Cytuj:
Btw niech każdy nie powtarza "płaczcie magowie" tylko napisz kurw* swoją opinie,poprzyj ją argumentami to pogadamy.
|
Proszę bardzo, oto moja opinia: dobrze że te zmiany nastąpiły już w lato, i że nie musieliśmy czekać na nie aż do zimy. Nie twierdze, że obecny stan gry to balansacja w 100%, taka zapewne nastąpi dopiero podczas Christmas Update, jednak to był dobry krok w stronę wyrównania i co ważne, krok który nie uczynił z Tibii OTSa (do którego możnaby porównac grę hlev mage przed upem- zabijasz wszystko szybko i tanio).
Moim zdaniem narzekają obecnie Ci, którzy postać maga zrobili zwiedzeni łatwością jego gry oraz siłą postaci uzyskiwaną już na low-mid lev i nie traconą nigdy. Uzyskanie potęgi hlev maga nie było już w żaden sposób związane z doświadczeniem gracza jako takiego ani umiejętnościami grania, a ograniczało się głównie do 3 klawiszy: F1 exori vis F2 exura gran F3 mana fluid.
Gdy nagle easy mode się skończył, to sie nagle okazało, że ogrom postaci magicznych zrobionych w czasie pomiędzy 7.6 a 7.8 nie umie dostosować się do nowych, wcale nie tak bardzo trudnych warunków. Już nie ma tak łatwo, na siłę znów trzeba solidnie zapracować. A kto sobie nie poradzi w nowych warunkach, wkrótce zrobi nową postać, wojownika, bo gra nim (zgodnie z ogólnie przyjętym trendem w światach RPG, że łatwiej zostać żołnierzem niż czarodziejem) jest mniej skomplikowana niż gra magikiem. A w zimę Ci gracze znów narobią szumu, że nagle jest trudniej i wrócą do gry magiem, która z pewnością ulegnie ułatwieniu i zostanie poddana radykalnym zmianom.
Pozdrawiam.