Zobacz pojedynczy post
stary 26-07-2007, 23:11   #5
Kurizu
Użytkownik Forum

Kurizu's Avatar

Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kurizu
Profesja: Royal Paladin
Świat: Fortera
Poziom: 78
Skille: 92/80
Poziom mag.: 20
Kurizu ma numer GG 4914883
Domyślny

powiem Ci tak jak ja to sądze

Bronie jednoręczne zazwyczaj są na słabsze potwory chodzące w grupach ponieważ z tarczą i bronią przyjmujesz na defa 2 potwory reszta potworów leci na arm.... zaś z bronią dwuręczna zasadniczo z większym atakiem soluje się pojedyńcze potwory ale silniejsze tudzież potwory które mają silny atak magiczny a słaby atak fizyczny

Nie oznacza to jednak że nie możesz stosować tego w odwrotnej kombinacji gdzie np dwuręczną bronią szybciej zabijesz chmare słabszych potworów a silniejszego potwora zabijesz z jednoręcznej ale z mniejszymi stratami w życiu

Odnośnie defa w broni teraz po update jest tak że liczy się def silniejszy i w przypadku gdy masz np mms + sov to jak cię biją dwa potowry pierwszy wchodzi na silniejszego defa, drugi wchodzi na defa słabszego a trzeci na arma zaś przy broni jednoręcznej pierwszy potwor wchodzi na defa broni zaś drugi już na arma

Dlatego mms+Sov jest lepszy po update od Avengera który bierze na defa tylko 1 potwora

Zaś co do skilla shielding to tyczy się tylko defa on ma wpływ na zmniejszenie obrażen i częstotliwość blood hitów i chmurek

To tyle jeśli chodzi o moją opinie wydaje mi się poprawna ale w pojedyńczych aspektach moge się mylić