Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__
I wygrywając lige mistrzów, i przez wielu być uważanym za klub, który najwięcej ugrał w ciągu ostatnich kilku lat, który nie wydaje dziesiątek milionów na gwiazdy, a i tak trzyma poziom, który potrafi szanować DOŚWIADCZENIE i POŚWIĘCENIE w klubie. Jeźdzcie. Ja moge rozmawiać, i mnie nie rusza najazd na Milan.
|
Loozuj, żartuje nie będe wam jeździł po klubach tak jak wszyscy wcześniej po Chelsea.
a teraz mam pytanie dot. transferów na wyspach.
Wiadomo Chelsea w ostatnich latach wydawała sporo kasy na transfery, media spekulowały że bez Abramovicha to goło dupcy itd,itp.
Tymczasem kiedy Manchestery,Liverpooly i inne cuda wydają 50mln+ na tranfersy, media ani be ani me. Ja wiem Chelsea nie ma może jakiejś długiej historii, ale każdy klub od czegoś musi zacząć, trzeba znaleźć sponsora itd. A że Chelsea kupił akurat multi miliarder to już ich szczęście. Tu mam małą wzmianke jak zaczynał
Manchester United:
Cytuj:
Klub został utworzony pod nazwą Newton Heath w 1878 jako zespół pracowników stacji kolejowej Lancashire and Yorkshire Railway w Newton Heath. W 1902 klub był bliski zbankrutowania, gdy pojawił się nowy właściciel J.H. Davies, który zmienił nazwę z Newton Heath na Manchester United.
|
; d