Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fanotherpg
TaH.. Diablo to przedewszystkim nie wyważone PvP gdzie wygrywają postacie daleko dystansowe i przepakowane (czarodziejki, amazonki, barbarzyńcy, zabójczynie). Co do Pro w grach PvP to widać to w SC, w diablo Pro jest nie wielkie z tego co widziałem.. Mapa gry będzie stała, lecz ciągle będzie rozbudowywana i ulepszana..
Pan'ie_Fasolka najpierw zadajmy pytanie czy wyjdzie gra w trybie single? Załóżmy, że tak. To kolejne pytanie. Czy będzie popularna czy nie? Załóżmy ponownie, że tak. Kolejne pytanie, czy wytworzy się jakaś spoleczność fanów gry. Załóżmy poraz kolejny, że tak. Więc wtedy można rozważyć multi. Jeśli będzie, to co będzie siłą motorową, tak jak w singlu ciekawy i interaktywny świat czy też walka PvP i expowanie czy też umiejętne wyważenie tych obu? Ja stawiam na to ostatnie. Ale jest jeszcze 1 problem. Serwer pod multi. A co do klas postaci.. Będą pewne problemy no, ale czy ktoś nie widział przekupnej istoty? Jeśli np. NPC dregon spotka gracza 'dregona' walczącego ramie w ramie z pogromcami smoków, to o tym do niesie i jeśli gracz nie będzie mieć alibi, to pożegna się z swoją karierą.. A pogromcy nie przyjmą go za bardzo chyba, że będą potrzebowali informacji.. Które można torturami wymusić (ostre spadki statów)..
Radix co do sympatii i antypatii coś takiego będzie, ale na początku będziemy mogli być tylko ludźmi.. A cod o miast, osad etc. jako nienawiści wspominałem o tym wcześniej (osadnictwo imperium nie podoba się lokalnej ludzkości która musi żyć z tym, czyli np ataki na miasta etc. burdy w karczmie też codzienność..)
|
Ohhh czy Ty kiedykolwiek grales jakiegos prawdziwego duela, postacia do tego stworzona? Sa bulidy pvm,pvp,svs,bvb i tak dalej ... To, iz dostales kiedys w dupe od kogos innego podczas pvp, moze oznacz, iz np. Twoja postac byla pvm a jego idealnie dostosowana do walki. Co do "pro" w diablo to grubo sie mylisz ... przewidzenie ruchow przeciwnika wcale nie jest takie proste, a opanowanie skill bara oraz swego "configa" zajmuje naprawdesporo czasu !