Zobacz pojedynczy post
stary 02-08-2007, 17:20   #141
szuszu
Zbanowany

szuszu's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Warszawa-> Mokotów

Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 107
Skille: 97/97
Poziom mag.: 7
Domyślny

Gram w tibie 4 lata doszedłem do 107ek, 54rp,40ed, 74 ms i parę innych postaci.

Dziwi mnie podejście wasze, parę upów temu przed różdżkami i tania maną , na 70lvl ms musiałem biegać na rotwormsy , i nie narzekałem, podczas polowania robiłem runy które służyły na wypady na lepsze potwory, po 6h polowania necro wypadały boh'y i się zwracało z nawiązką (80k).

To była norma że się rzadko zwracało z polowań więc po szybszym zdobywaniu doświadczeń, trzeba było biegać na słabe potworki żeby zarobić na runy.

Profesje były wtedy w miarę wyrównane, choć palladynem najłatwiej się grało, potem wprowadzili tanią manę i wandy/rody i zaczęła się przepaść między profesjami ogromna, magowie zaczęli znacznie wyprzedzać w zdobywaniu doświatczenia rp i ek za sprawą taniej many..

Ms i Ed krzyczeli że maja bardzo ciężkie życie to wprowadzili wandy i znacznie lepsze i tańsze manafluidy.. i ekonomia poszła w dół znacznie eq np takie dsm co kosztowało 600-700k zeszło do 20-40k za sprawą tego ułatwienia, pewnie że wiek serwera przyczynia się tez ale największy wpływ ma łatwość zdobycia.

Teraz rzeczywiście gra się w miarę równo.
Przed upem swoim 38ed szybciej zdobywałem doświatczenie niż 90ek

Niestety przez łatwość polowania znów coraz łatwiej jest wszystko zdobyć i ekonomie trafia szlak.

Cipsoft ma naprawdę bardzo trudne zadanie , wiadome jest że nie da rady zadowolić wszystkich , zawsze pewną cześć graczy zasmuci zmianami.

Ale zmiany są koniecznie bo źle się dzieje.. trzeba po prostu im zaufać, a szczególnie błyskotliwe sugestie możemy pisać na forum tibia.com , jeśli naprawdę będą dobre na pewno zainteresują sie nimi.

Nie myślcie tylko o sobie , spróbujcie spojrzeć na problem z kilku innych pozycji.
szuszu jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.