Zobacz pojedynczy post
stary 02-08-2007, 17:48   #147
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szuszu Pokaż post
Gram w tibie 4 lata doszedłem do 107ek, 54rp,40ed, 74 ms i parę innych postaci.

Dziwi mnie podejście wasze, parę upów temu przed różdżkami i tania maną , na 70lvl ms musiałem biegać na rotwormsy , i nie narzekałem, podczas polowania robiłem runy które służyły na wypady na lepsze potwory, po 6h polowania necro wypadały boh'y i się zwracało z nawiązką (80k).

To była norma że się rzadko zwracało z polowań więc po szybszym zdobywaniu doświadczeń, trzeba było biegać na słabe potworki żeby zarobić na runy.

Profesje były wtedy w miarę wyrównane, choć palladynem najłatwiej się grało, potem wprowadzili tanią manę i wandy/rody i zaczęła się przepaść między profesjami ogromna, magowie zaczęli znacznie wyprzedzać w zdobywaniu doświatczenia rp i ek za sprawą taniej many..

Ms i Ed krzyczeli że maja bardzo ciężkie życie to wprowadzili wandy i znacznie lepsze i tańsze manafluidy.. i ekonomia poszła w dół znacznie eq np takie dsm co kosztowało 600-700k zeszło do 20-40k za sprawą tego ułatwienia, pewnie że wiek serwera przyczynia się tez ale największy wpływ ma łatwość zdobycia.

Teraz rzeczywiście gra się w miarę równo.
Przed upem swoim 38ed szybciej zdobywałem doświatczenie niż 90ek

Niestety przez łatwość polowania znów coraz łatwiej jest wszystko zdobyć i ekonomie trafia szlak.

Cipsoft ma naprawdę bardzo trudne zadanie , wiadome jest że nie da rady zadowolić wszystkich , zawsze pewną cześć graczy zasmuci zmianami.

Ale zmiany są koniecznie bo źle się dzieje.. trzeba po prostu im zaufać, a szczególnie błyskotliwe sugestie możemy pisać na forum tibia.com , jeśli naprawdę będą dobre na pewno zainteresują sie nimi.

Nie myślcie tylko o sobie , spróbujcie spojrzeć na problem z kilku innych pozycji.
Cipsoft ma trudne zadanie??... nie sądzę. Wystarczyło by werbowanie większej ilości ludzi (konkretnie graczy) na np. nową pozycję którą by była analityk/doradca. Takich ludzi mogło by być na pęczki tak jak tutorów, tylko że ich zadaniem była by ścisła praca z cipsoftem nad updatami - konkretnie ich zadaniem było by doradzanie nowych i dobrych rozwiązań dla gry które by potrafiły wytworzyć równowagę.

To tylko taka propozycja, a tak poważniej, to odnoszę wrażenie, że cipsoft mało się sugeruje grą - pewnie sami nie grają - tylko patrzą na sądy lub na to co ludzie piszą na forum... (trzeba wziąć pod uwagę, że ludzie na forum to jednak w większości dzieci które nie wiedzą czego chcą.

Rozwiązań jest bardzo wiele, ale cipsoft musi uważać, żeby nie powtarzać takich updatów jak ten - przez które odbierają ludziom to na co pracowali i ludzie przestają grać - patrz mdw...

Gdyby siła sorców i druidów była taka jak przed updatem, a paladyni (nadaj najsłabsi) i knightci (teraz za silni w ataku) powinni być zmodernizowani odpowiednio na tym tle, do czego są przeznaczeni. Knight atakujący obszarowo? no co jak co ale nie dość że są bardzo silni to jeszcze atakują na dystans i obszarowo - bez przesady. Paladyn niby shoter ale jednak nawet słabszy od knighta... żel.pe.el Knighci powinni atakować tylko i wyłącznie bronią białą (no i samo zwykłe stare exori) oraz mieć większe waste - do czego to dochodzi, żeby knight używający samych manasów i raz na święto uhów expił tak szybko jak sorc który praktycznie bez przerwy się manasuje i używa run... (porównuję knighta który powinien być najsłabiej atakującą postacią z postacią która powinna mieć największy dmg czyli sorcem). Zero kalkulacji. Wprowadzanie tańszych mfów dla sorców/drutów jak ktoś wcześniej na forum pisał jest kompletnym idiotyzmem bo każdy ek i rp ma jakiegoś nobchara sorca/druta to by sobie kupował ten sprzęt labo od znajomych. Jedynym rozwiązaniem na zwiększenie waste dla knighta jest zmniejszenie jego hitów co spowoduje, że będzie wolniej expił ale za to nadal będzie mu najłatwiej przeżyć. Nie ma co, bo w czasach gdy ktoś ma do wyboru profesję którą się gra łatwo ale za to jest słabsza lub słabą ale za to z silnym atakiem (słabą pod względem wytrzymałości) każdy wybiera co mu bardziej odpowiada... ale gdy czasy się zmieniają i ludzie którzy teraz są słabi i mają bardzo porównywalny dmg do ludzi którzy są silni (wytrzymali) ewidentnie ranią i to wiadomo kogo... bo cipsoft pracą się teraz pochełpić nie może gdy nie szanuje pracy graczy - expienie również trzeba nazwać pracą. Kiedyś ludzie wybierając knighta wiedzieli że będzie im się łatwo grało, ale za to wolniej będą wbijać lvle, a biorąc sorca ryzykowali że szybciej padną, ale mogli szybciej poexpić. Teraz to jest kompletnie zapomniane bo ludzie wiedzą - wezmę knighta będe terminator - ciężki do zabicia i silny w ataku. Reszta profesji zapomniana... co tam że taki rp może się pocić najwięcej bo mało ma hp, niedużo capa, dmg ma najmniejsze etc... co z tego, że sorc ma manny pełno, ale życia prawie wcale a dmg ma takie jak knight z lekko wyższym lvlem... co z tego, że druid na 50 lvlu staje się tak nudną profesją że pozostaje tylko siohać na huntach i atakować summonami... odpowiedzi nasuwają się same.

[youtube]Mój kanał yt:

Xerionis_Family jest offline