Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ArtiPl
Tak sie sklada ze ja gram sorcami od wersji 7.1 wiec wez mi nie pierdol ze 99% placzacych sorcow to gracze ktorzy zaczeli grac na szybkiej manie. Wiesz jak wygladalo kiedys expienie? Bralem bp HMMow, szedlem na 40 lvlu na ghoule na ghostlandzie i expilem: wypadaly viking helmet - zwracalo sie nawet z nadwyzka a na 1 bp wbijalem 12k expa co bylo SUPER!! A teraz kurwa co? Ide z visa na ancient scaraby na 109 lvlu i chuj mi z tego! Juz wolalbym bic z tych HMMow po 150 na dystans a nie z visa po 120-180 stojac przy tym gownie i narazajac sie na smierc. Czlowieku jestes takim okazem idioty ktory nigdy nie gral sorcem/druidem wysoko lvlowym i nie widzial expienia przez wersja 7.6(rozdzki). Dla mnie Tibia zeszla na psy po wprowadzeniu hydr ktore sypaly boh'ami jakby byly sw. Mikolajem. Czlowieku znasz chociaz w cwierci Tibie tak jak ja? WATPIE bo jakbys znal to bys nie pierdolil takich farmazonow. NO COMMENT.
|
Musisz wziąć pod uwagę to, że i tak krótko grasz, żeby dobrze wnioskowć, albo chociaż pisać z kulturą. Kiedyś mogłeś sobie tak expić, ale im tibia ma więcej graczy i im gracze szybciej expią tym ceny przedmiotów są mniejsze co wpływa na to, że teraz trzeba mieć większy lvl niż kiedyś żeby iść na hunta i żeby się zwracało - oczywiście teraz knightem to banalnie prosto wychodzi... A dlaczego ceny są coraz mniejsze mimo, że profesje magiczne mają większe waste? bo teraz wielu knightów ma taki dmg że nadrabiają z nawiązką to co sorce stracili i teraz ceny znowu spadają przez to że knighci nie mają strat tak dużych jak sorce... a ceny muszą być małe, bo jest tak dużo ludzi, że nikt nie kupi za dużą cene przedmiotów gdyż na niskim poziomie nie są w stanie uzbierać tyle, żeby kupić dany item... więc wolą poczekać na mniejsze ceny lub wexpić wyższy lvl i samemu sobie zlootowac. Czyż to nie błędne koło? Cipsoft albo czegoś nie widzi, albo nie chce widzieć. A to takie proste: Gdyby można było sprzedawać wszystkie (albo chociaż wikększość) przedmioty sprzedać za naprawdę dobre ceny u npc tak żeby się zwracało to niskolvlowi gracze mogli by naprawde tak jak kiedyś się pomęczyć, z tibi znikneło by większość nobów, knighci mogli by mieć najmniejszy dmg a sorce i druidzi nadal największy, pall mógł by być w dmg lepszy niż knight ale gorszy niż magowie i tibia powróciła by do normy... no ale z jakiś przyczyn cipsoft nie wprowadza możliwości sprzedawania itemów w sklepach. Dlaczego? Oto jest pytanie!