Palladyni z zalozenia sa profesja walczaca na dystans.
Knight i jego trzesienie ziemii , bez przesady to jest slabsze niz dotychczasowe gfb wiec nie przesadzaj.
Exori i exori gran to atak wokol siebie tak jakby kina szybko walil wszystkich wkolo badz mial taka sile ze scinal kilku naraz. Np Longinus Podbijpieta z ogniem i mieczem co trzy glowy niewiernych scial jednym cieciem.
Palem gra sie dobrze i nienormalne by bylo gdyby hity dystansowe zadawaly wiekszy dmg niz hity z bliska.
Why?
A no np znajac historie wiem ze wprowadzono kusze czy potem bron palna tylko dlatego ze luki nie mialy szans przebic armora . Czy bardziej smiercionosny jest strzl z kuszy czy np rana cieta sprawa dyskusyjna - z kuszy z dystansu trzeba bylo naprawde dobrze wycelowac by moc zabic a mieczem machajac nawet na oslep udawalo sie leb uciac.
Dlatego dalej srednia palow jest wyzsza od sredniej dmg knighta ale knight ma maksymalnie wiekszy dmg - to jest jak najbardziej realne.
Pal traci kase na ammo ale uwierz mi pal najwiecej zarabia obecnie. Nie wspomne o spirach ktorych iles kupisz i expisz dosc dlugo tanim kosztem ale nawet kupujac bp power boltow zawsze wychodze grubo na plus - tylko wybieram wtedy expowisko ktore wiem ze sie zwroci.
Nawet przed update pal mial naprawde dobre miejscowki gdzie za freeco mogl wyciagnac gruba kase a co dopiero teraz jak jest potezniejszy.
Podam przyklad sprzed up.
Idziesz na OF na warlordy (tam tez zarabiasz) zbierasz dosc szybko gwiazdki (do 18 z warlorda) , po zebraniu 300-400 gwiazdek idziesz na hero i kosztem 1 bp manasow oraz tych 400 gwiazdek ktore masz za free huncisz dosc dlugo zarabiajac w pip kasy nawet jesli nie masz loot lucka.
A teraz?
Makabra - nawet jak mi na dragach nawet glupi broad sword na 100k expa nie wypadnie mam do przodu , to samo dle , nie wspomne o hero - inaczej gsy tu juz lekki przynajmniej loot luck musi byc bo relatywnie mniej kasy sie sypie.
Itd.
Zawsze nawet w rl pal byl slabsza postacia kiny ale za to mogl walczyc na dystans.
Zreszta palem tez da sie blokac i naparwde nie gra sie zbyt trudno.
Swoim 113 rp blokalem troszke na poi quescie i jakos nie padlem a jak juz nie blokalem stawalem z tylu i se walilem sdki( przed up) i bolce.
Teraz wpadam na frosty biore na wejsciu 2 na klate i jakos nie placze tylko je ubijam.