Zobacz pojedynczy post
stary 02-08-2007, 18:28   #156
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
Palladyni z zalozenia sa profesja walczaca na dystans.
Knight i jego trzesienie ziemii , bez przesady to jest slabsze niz dotychczasowe gfb wiec nie przesadzaj.
Exori i exori gran to atak wokol siebie tak jakby kina szybko walil wszystkich wkolo badz mial taka sile ze scinal kilku naraz. Np Longinus Podbijpieta z ogniem i mieczem co trzy glowy niewiernych scial jednym cieciem.

Palem gra sie dobrze i nienormalne by bylo gdyby hity dystansowe zadawaly wiekszy dmg niz hity z bliska.
Why?
A no np znajac historie wiem ze wprowadzono kusze czy potem bron palna tylko dlatego ze luki nie mialy szans przebic armora . Czy bardziej smiercionosny jest strzl z kuszy czy np rana cieta sprawa dyskusyjna - z kuszy z dystansu trzeba bylo naprawde dobrze wycelowac by moc zabic a mieczem machajac nawet na oslep udawalo sie leb uciac.

Dlatego dalej srednia palow jest wyzsza od sredniej dmg knighta ale knight ma maksymalnie wiekszy dmg - to jest jak najbardziej realne.

Pal traci kase na ammo ale uwierz mi pal najwiecej zarabia obecnie. Nie wspomne o spirach ktorych iles kupisz i expisz dosc dlugo tanim kosztem ale nawet kupujac bp power boltow zawsze wychodze grubo na plus - tylko wybieram wtedy expowisko ktore wiem ze sie zwroci.

Nawet przed update pal mial naprawde dobre miejscowki gdzie za freeco mogl wyciagnac gruba kase a co dopiero teraz jak jest potezniejszy.

Podam przyklad sprzed up.
Idziesz na OF na warlordy (tam tez zarabiasz) zbierasz dosc szybko gwiazdki (do 18 z warlorda) , po zebraniu 300-400 gwiazdek idziesz na hero i kosztem 1 bp manasow oraz tych 400 gwiazdek ktore masz za free huncisz dosc dlugo zarabiajac w pip kasy nawet jesli nie masz loot lucka.

A teraz?
Makabra - nawet jak mi na dragach nawet glupi broad sword na 100k expa nie wypadnie mam do przodu , to samo dle , nie wspomne o hero - inaczej gsy tu juz lekki przynajmniej loot luck musi byc bo relatywnie mniej kasy sie sypie.

Itd.

Zawsze nawet w rl pal byl slabsza postacia kiny ale za to mogl walczyc na dystans.
Zreszta palem tez da sie blokac i naparwde nie gra sie zbyt trudno.
Swoim 113 rp blokalem troszke na poi quescie i jakos nie padlem a jak juz nie blokalem stawalem z tylu i se walilem sdki( przed up) i bolce.
Teraz wpadam na frosty biore na wejsciu 2 na klate i jakos nie placze tylko je ubijam.
Zależy co rozumiesz pod pojęciem słabszy... no ale weźmy pod uwagę takie warunki - łucznik/kusznik który trenuje tak długo jak rycerz - mówię o rl - jest w stanie bardziej skutecznie walczyć niż wojownik z broni białej. Po 1 dystans na który mógł atakować taki łucznik był tak wielki, że miał szansę bez problemu na kilka prób trafienia przeciwnika zanim do niego dotarł, a jak już trafił to było tak skuteczne, że przeciwnik najczęściej nie wstawał. A taki wojownik musiał dobre kilka minut namachać tarczą i szabelką zanim trafił przeciwnika a nie mówiąc już o trafieniu między płaty zbroji. No wszak tibii nie można porównywać do życia realnego, ale takie są fakty. Na dodatek paladyn na rl mógł obrać dość trudną do zdobycia pozycję, więc zanim coś/ktoś do niego dotarł mógł wiele naprawdę wiele razy przeładować, a na dodatek nie był obładowany zbrojami ani orężem więc mógł się kilka razy szybciej poruszać.

Wracając do tibii to pall powinien uderzać więcej niż knight, bo w przeciwnym razie mamy pewien paradox - knight który walczy bronią białą nie tylko zdaje większe obrażenia, to mniej traci, a taki paladyn zadaje mniejsze obrażenia, musi uciekać (potrzebuje przestrzeni) i jeszcze jest o wiele słabszy pod względem wytrzymałości. Trochę bez sensu... no ale to zależy od podejścia. Nie mówiąc już o walce z potworami które są bardzo szybkie. Z góry wiadomo że na dystans ich nie utrzymasz więc paladyn z nimi szansy nie ma chyba że z gigantycznym waste, a taki knight na spokojnie podchodzi bo nie dość że ma większą obronę i przeważnie lepsze eq to w dodatku więcej uderzy i rzadziej musi się leczyć. Jak by nie mówić knight jest o wiele za silny.

[youtube]Mój kanał yt:

Xerionis_Family jest offline