Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerionis_Family
Na rl wprawny strzelec jadąc na koniu jest w stanie (a raczej był) celować w miarę precyzyjnie. A z miejsca z odległości około 100m mógł trafić rycerza w głowę a nawet w okolice oka. Cuż za precyzja, to miażdżąca przewaga czyż nie? A taki obwalony w zbrojach rycerz mógł walczyć jakiś czas (bitwy trwały kilka godzin ale to była rzeźnia i byli wycieńczeni ostatecznie) ale jego prędkość była tragicznie mała... postaraj się przebiec 100 metrów w zbroji z tarczą i mieczem... zapewniam cię, że padniesz na ... plecy ;p
A w tibii sytuacja jest inna niż na prawdziwej wojnie, to tylko gra. No i balans musi być. Co do hitów to nic nie mówię, paladyn i tak powinien mieć większą średnią hitów niż knight... a tak raczej nie jest przynajmniej z tego co obserwuję i taki knight podbiega walnie mojego draga kilka razy i dostaje więcej expa niż ja... i w dodatku nie ma waste no to mnie już doprowadza do szału.
Odnośnie różnych potworów to faktem jest to, że knight może bić praktycznie każdego potwora solo (na odpowiednim lvlu) bez takiego waste jak ma sorc czy paladyn. No może poza kilkoma wyjątkami, ale to za mało. W każdym razie dla semi-h lvlowych postaci, gdzie teraz dzięki updatom jest "nobów jak Mrówków" tak to wygląda.
|
Biorac lucznika na koniu i dla sprawiedliwosci rycerza na koniu - czemu w takim razie jazda tatarska nie miala zadnych szans z ciezkozbrojna rajtaria.
Tak pieszy lucznik stoi w miejscu by w miare celowac rycerz za to biegnie moze zawsze zaslonic sie tarcza ktora posiada a np przy silnej zbroi to nawet kusza jej nie przebijesz.
Paladyn nie ma i nigdy waste nie mial jak sie wiedzialo na czym expic - byl zawsze najbogatsza postacia (tak kina tez byl bogaty ale teraz to sie nieco zmieni bo hunty gdzie 50% loota bral dla siebie powoli odejda w zapomnienie).
Na expie knight zarabia ale nie wszedzie nawet teraz ma czasami waste - palem gdzie nie pojde - o ile to jest miejscowka stworzona dla postaci dystansowych zarabiam.
Co do noobow - przed update bylo tych noobow tyle samo tylko latali sorcami czy drutami.