Zobacz pojedynczy post
stary 03-08-2007, 00:27   #227
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rafqq Pokaż post
Dobra skończyło się -.- Czas sie wyżyć i przedstawić brutalną prawde.
1. Czy podczas expienia, Facc Druid nie jest żeczywiście gorszą wersją Sorca?? Cipsoft o tym nie pomyślał dają najlepsze czary druida na PACC. Jedyną żeczą którą różni sie Facc druid od Facc Sorca to to ze Druid może robić różne śmieciowate runy, w sumie to tylko uhy sie przydają;/ ale sorc może sobie je kupić a Druid sobie nie kupi Exevo Mort Hur'a w runie ;/
2. Nie wiem czy to jest ok ale najt i pall moga sobie all day skilowac, a druid/sorc ma wprowadzone ograniczenie na AFK (Soul) i to zmniejsza możliwości Sorców/Druidów.
3. Te wykreśiki pokazują linie ale to chodzi chyba o 100+ lvl. Bo 11 lvl pall (skile około 35) bije więcej niż ja z tempesta i pomagałem koledze nabić kilka lvl'i na Dwarfach Guardach (to było z 9 do 11 lvl'a) A więc te kreski (na wykresie) na lvl'ach do 70 to sie w ogóle nie zbliżą do siebie ;/ (Cipsoft myślał właśnie o tym aby wyrównać szanse najtów i magów na 100+ lvl'u ale nie pomyślał że koszem tego jest chaos w mniejszych lvl'ach. A przecież 100+ jest dużo mniej niż dwócyfrowych lvl'ów)
4. Nie wiem jak kto widzi te wykresy ale linie na kartce nic nie udowodnią. Jakoś te linie się zbliżyły do siebie to ciekawe dlaczego wszyscy nagle chcą grać palami (dziwne nie??) w końcu pall z dobrymi skilami (dist nabija sie duzo szybciej niz m lvl) bije na 15 lvl'u około 100 w potwory,(mój kumpel na 25 lvl'u i 70 dist bił po 150-200 z royal sperów w dwarfy guardy) a więc te obrażenia sie mniej więcej pokryją z tymi ktore 15 sorc zadaje z różdżki , która ma mniejszy zasięg i bije po 25 a na dodatek żywioł może nie siadać na wszystko (tytaj użyłem sargazmu)

Ależ nie zapominajmy o kosztach... palladyn idąc na exp na guardy (25-40 lvl) traci tylko troche gp (15 gp za jeden royal spear) + kilka uhów i expią lepiej niż sorc/druid, któży biorą na exp 2 bp manasów (które zejdzie po 3h) + runki.

Morał:
Palladyn/Knight expią lepiej, szybciej i wydają mniej kasy na runki i manasy
Druid/Sorc expią wolniej, gorzej i więcej kasy wydają na manasy i runy

Palladyn/Knight mogą skilować cały dzień a Druid/ Sorc zrobi ą max 2 Bp jakiś run i Koniec soula ;/ (a soul nie odrasta tak szybko)

FAcc druid jest gorszą wersją Facc sorca ;/

Tekst może troche pogmatfany, ale jest to szczera prawda, którą poznałem grając Druidem (teraz 41 lvl). Jak ktoś ma zastżeżenia pisać. A w końcu jak ktoś się będzie czepiać tego że tu pisze o FAcc to odrazu mówie : "dobrą zabawe którą chce abyśmy mieli nie musi być płatną zabawą :/
Teraz trochę się zastanów, przeczytaj to co napiszę, i znowu się zastanów.

Trenowanie mlvla sorcem/drutem to nie jest robienie run - to jest używanie czarów które nie zabierają souli i można ich używać do znudzenia. Kiedy magiczne profesje robią runy to jest już podwójny zyk - mlvl (skilowanie) + niezły zarobiek.

Teraz pewnie możesz powiedzieć, że jednak oni potrzebują na trenowanie fooda. I to prawda, ale taki paladyn potrzeboje speary i kamienie, fooda również żeby trenować mlvl do używania run. Taki knight na początku też musi porobić trochę mlvl aby mógł używać uh itd... tak więc najtrudniej się skiluje paladynem bo trzeba często uzupełniać food i amunicję, knight nie potrzebuje amunicji a fooda weźmie więcej dzięki udźwigowi i temu że nie musi mieć ammo, a taki sorc/druid to stoją przed depo i trenują więc nie ma problemu.

Następnym razem zanim powiesz że magowie potrzebują souli do trenowania to się zastanów... i powtarzaj ten proces do momentu gdy sobie przypomnisz moje słowa: trenowanie mlvla to nie robienie run!

Twój kumpel bił na skilu 70 po 150-200 w guardy z rsów?? OMG to niesamowite!! Jak ja bym chciał takie hity mieć na skilu 81... prawda best hita mam 270+ z magicznego speara w draga, czasami wchodzą hity ponad 200, ale bez przesady średnią hitów mam może około 100... no ale skoro jest tak jak mówisz to świetnie, muszę kilka razy paść żeby mieć 70 skila i takie hity będę walił! Patrzcie ludzie uczą się całe życie... (ale wielka iroooonia).

Porównujesz hity paladyna ze skilami 70 ze swoimi hitami z wand?... wandy to tylko taki maluteńki dodatek dla sorców, który spowodował masowe klonowanie się nobów z magicznymi profesjami którymi bardzo łatwo się expiło. Prawdziwą bronią sorców i drutów są runy - hmm lub sd. Natomiast prawdziwą bronią pallów - po update - są royal speary bo każdy ich używa. Teraz porównaj sobie swoje hity z hmm z naszymi z royal spearów. Ah no i zapomniał bym! Royal speary można dostać tylko na pacc, więc to gorsza sytuacja niż sorców którzy mają bez problemów na faccu hmmy i mogą sobie je sami robić. Nawet sd mogą robić na faccu, a taki paladyn może robić power bolta tylko na faccu i to od 59 lvla za kosmiczną ilość manny.

Chcesz się bawić to się BAW! Ciesz się, że w ogóle możesz pograć w fajne mmorpg i za to nie płacić. Nie dość, że nic sam nie wnosisz tylko zajmujesz za free miejsce na serwie to jeszcze czegoś żądasz? No proszę cię bez przesady!...

Tak więc proszę cię przemyśl to.

P.S. Pewnego razu policjant powiedział: Myślę więc jestem!... i zniknął...

[youtube]Mój kanał yt:

Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 03-08-2007 o 00:43.
Xerionis_Family jest offline