Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
Pal nawet jakby nie uciekal to by mial mniejsze waste od sorca...
|
I nawet nie wiesz jak bardo się mylisz. Paladyn żeby expić musi używać full attack, więc jego shielding jest tragiczny (paladyni mają przeważnie shielding w okolicach 50-70) co w porównaniu z full def sorca daje mniej więcej podobny efekt. Ponadto paladyni atakują tylko raz na turę co powoduje, że dłużej biją potwora - muszą się leczyć, a taki sorc na utamo vicie potrafi zjechać potwora w mgnieniu oka (vis + wand + runy - oczywiście pamiętając że uderza maxymalnie 2 razy w turze) dzięki czemu potwór mniej razy go uderzy. Musisz wziąć pod uwagę fakt, że sorc wydaje więcej pieniędzy na amunicję, ale za to potwory szybciej padają, a taki pall pozbawiony teraz run (z powodu małego dmg) atakuje tylko z boltów/spearów.
Cytuj:
exp z DSami na 28 lvlu jest porownywalny do bicia larv...
|
Idź na hydry z dsami/fire elementalami to zobaczysz co to znaczy exp z summonami... a jak nie masz pacc to chociaż na dle.
Cytuj:
pall teraz NIGDZIE nie ma waste, chyba ze sie pcha z 25 lvlem na dragi itp
|
Kolejny raz się mylisz. Paladyn na 100 lvlu o wybraniu się na demki może tylko pomarzyć (bez waste) natomiast taki sorc z sd może to robić z powodzeniem (mniejszym niż przed update ale jednak).
Cytuj:
no widzisz? a ja swoim sorkiem 43 lvl nawet nie mam po co isc na dragi bo jest MEGA waste + ryzyko powrotu do miasta najszybszym sposobem
|
Eh co do powrotu najszybszym sposobem, to chyba nie umiesz grać... mega waste? nie przesadzaj, narzekać mogą sorce na H lvlach bo oni mają konkretne powody do narzekania, ale twoje hity raczej sie za bardzo na złe nie zmieniły więc tak sam mogłeś chodzić przed updatem.
Cytuj:
kto teraz z sd expi?!?!? nie oplaca sie juz bic z sd ani w wrl, ani w demony ani w nic innego
|
No wyobraź sobie, że ludzie na h lvlach (130+) nie mają po co gdziekolwiek iść bez sd...
Cytuj:
następne dziecko we mgle... ty serio myslisz ze chociaz JEDEN gracz poszedl na anni bez bota?
|
Nawet nie wiesz ilu. Na serwerach no-pvp ludzie nie potrzebują botów do przejścia anihi (sorce 130+ wchodzą i spam ue tak skutecznie im pomaga w anihi, że zostaje im jeszcze 500+ manny)
Cytuj:
byla zasadnicza roznica, magowie sie meczyli, wydawali kase, runy robili, ale wzamian za to mieli sporo wieksze hity,a teraz co? Z hmma na 43 lvl sorcem moge cisnac max ~75-80... przy czym paladyn na moim lvl nie dosc ze wali a darmo, to jeszcze nie musi tachac BPkow hmmow, a srednia hitow bardzo zblizona
|
Za darmo raczej nie. Ja na jednorazowe wyjście w exp biorąc bolty wydaje 4,5k albo gdy biorę royal speary około 900 - to sama amunicja nie licząc mfów.
Cytuj:
po co uzywac run ktore kosztuja naprawde sporo a hity sa i tak mniejsze od hitow najt&pal
|
Chociażby po to, że dzięki nim możecie potwory zabijać o wiele szybciej. Atakujecie 2x na turę co wam daje jednak mniejsze waste na leczenie - potwór mniej razy was atakuje bo szybciej pada.
Cytuj:
3gp/bolt + mozliwosc trzymania dystansu(pal przed upem) vs ~5gp uderzenie z wanda + ~10-15 gp za Vis + koniecznosc stania na wprost potwora (sorc po update)
|
5 gp za uderzenie z wanda? o.O no to jesteś człowiekiem który obala wszystkie znane mi teorie! Myślałem że wand zabiera manne a nie kase... 10-15gp za vis? Też dobre... w końcu zawsze możesz poczekać na respa i ci trochę manny odrośnie więc koszt manasowania się koniecznego jest mniejszy. No chyba że się bardzo śpieszysz z expem, ale to i tak pokrywa się z tym że expisz w ten sposób szybciej niż paladyni. Pomyśl jak to było przed updatem z wandami. Sorc używał tylko vis + runy.
Oczywiście nie chcę tutaj niczego usprawiedliwiać, bo sorce powinni expić szybciej, ale jak wcześniej pisałem jak wszyscy to wszyscy - gdyby zadawane hity zależały od lvla u każdej profesji to h-lvlowcom opłacało by się nadal expić. Wystarczy popatrzeć na ludzi z lvlami około 300~ Knightom nie opłacało się już expić, bo hity zadawali już kilka lat identyczne i stawało się to nudne. Ich jedyną rozrywką było blokanie na questach/chodzenie 4 fun na lepsze potwory ale z waste. A paladyni? Jak by nie było zawsze mieli najgorszą sytuacje (wystarczy zobaczyć na którym miejscu znajduje się najlepszy rp w tibii - Sir Arthos jest dopiero 13). Właśnie tak sobie patrze na statystyki most experiance i jestem w szoku!
http://erig.net/xphist-pg.php
Czy to nie tragiczne? Kiedyś wielkim wysiłkiem i super osiągnięciem było gdy profesja magiczna zdobyła 10kk+ expa... Teraz mdw (po update) najwięcej wbił 1,5kk expa a knighci biją po 8kk!!
Chyba więcej słów nie trzeba. Knight co by nie powiedzieć jest czołgiem, a sorc/druid pomiotem nic nie znaczącym. A paladyn klasuje się zawsze jakoś tak pośrodku (tylko 2 rp w tabeli którą bezapelacyjnie podbijają knighci).
To co się teraz dzieje na tablicach experiance tibii to chyba jakiś wakacyjny żarcik cipsoftu. Wydaje mi się, że ten update jest przejściowy żeby knighci i pale mogli się trochę wybić, a sorce i druidzi opamiętali się troche z expieniem.
No ale jedno co zostaje to czekać z nadzieją na świąteczny update...